Miehiin panostetaan naisia enemmän: Suomen jääkiekkoilun pitäisi ottaa oppia Norjan jalkapalloilusta

Jari Riskun mielestä suomalainen naisjääkiekkoilu on mennyt eteenpäin. Lahjakkaat jääkiekkoilijat saavat hyvää valmennusta ja koulutusta Kuortaneella. Yksi lupaavimmista on Sini Karjalainen. KUVAT: KRISTA LUOMA
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Tätä mieltä on Suomea kaksissa naisten viime MM-kisoissa edustanut hyökkääjä Petra Nieminen , 18.

– Esimerkiksi televisiossa miesten jääkiekkoa tulee, mutta tosi harvoin naisten puolelta. Miehiin panostetaan enemmän, ja he saavat kaikkialla rahaa, mutta naisissa aika moni joutuu vieläkin itse maksamaan jääkiekosta.

Samaa mieltä on puolustaja Sini Karjalainen , 18.

– Naisten pelejä ei hirveästi näytetä, ja miehet voivat pelata ammatikseen, mutta osa naistenkin maajoukkueessa saa maksaa siitä, että saa pelata.

Naisten maajoukkueen entinen valmentaja ja nykyään 18-vuotiaita tyttöjä luotsaava Jari Risku sanoo, että naiset tarvitsevat lisää resursseja.

– Nivelvaihe tulee, kun mennään kolmannen asteen koulutukseen. Silloin (naiset) joudut maksamaan vuokrat itse, kun muutat omillesi. Arki, ravinto ja päivärytmittäminen on kova setti lähteä muuttamaan. Siihen tarvitaan tukea. Se on seuraava steppi, mitä kaipaamme, että huippu-urheiluvaihe voi jatkua turvallisesti eteenpäin.

Suomella olisi ehkä opittavaa Norjasta ja jalkapalloilusta. Norjan miesten jalkapalloilun A-maajoukkue leikkaa omia korvauksiaan naisten eduksi niin, että miesten ja naisten A-maajoukkueet saavat saman korvauksen pelaamisestaan ensi vuoden alusta lähtien.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje