Nettikommentti: Noottia piispalle

Jaa artikkeli

Johan meinasi aamupuuro sujahtaa väärään kurkkuun keskiviikkona!

Piispa Simo Peuralle liki miljoonan euron ja yli 200 neliön Seinäjoelle nikkaroitu edustusasunto oli saatu yhdistämällä neljä huoneistoa. Asunnossa piispa vastaanottaa kirkolliskokouksen edustajia, kansanedustajia ja pappeja – tekee siis työtään.

Ostopäätös virka-asunnosta on tehty KAKSI vuotta sitten.

Ihan oikeastiko?!

Kaksi vuotta sitten Lapuan tuomiokapitulin siirtämisestä Seinäjoelle nousi valtava kohu. Piispa ja tuomiokapitulin kollegio olivat päättäneet piispanistuimen siirrosta ja odottivat hiippakuntavaltuuston siunausta asialle.

Kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu siirto keräsi vastustajia niin Lapualta, Vaasasta kuin Jyväskylästä.

Kapitulin pääpaikaksi ehdotettiin myös Vaasaa ja Jyväskylää.

- Seinäjoki ei tuo mitään lisäarvoa, totesi vaasalaisia Lapuan hiippakuntavaltuustossa edustanut pappi Arto Lehtinevakin tuolloin.

Ymmärrystä piispanistuimen siirtämiseen ei herunut kirkkohallitukseltakaan huhtikuussa 2013. Lapuan tuomiokapituli päätettiin pitää Lapualla.

Miten ihmeessä piispalla voi olla nyt kallis virka-asunto Seinäjoella?

Kirkkohallituksen päätöksen jälkeen meni vain vuosi, kun tuomiokapituli siirrettiin vaivihkaa Seinäjoelle väistötiloihin Lapuan piispalassa ilmenneiden sisäilmaongelmien takia.

Lapualla olisi toki ollut halua ja tonttimaata rakentaa piispalle ja henkilökunnalle uusi rakennuskin vanhan piispalan tilalle, mutta ei kelvannut. Seinäjoelle oli päästävä.

Siksi onkin hämmästyttävää, kun piispa kertoo keskiviikon lehdissä (Pohjalainen ja Ilkka 23.9.), että Seinäjoelta ei löytynyt tarpeisiin sopivaa, haluttua asuntoa. Se piti erikseen suunnitella ja rakentaa.

Hintakin on sen mukainen.

Miksi sitä ei voinut tehdä Lapualle? Todennäköisesti kirkollisveroa maksavat kirkon jäsenet olisivat säästäneet pitkän pennin, jos piispan virka-asunto olisi puuhattu hinnoiltaan huokeampaan naapurikaupunkiin, hiippakunnan pääpaikkaan.

Olisihan piispa voinut henkilökohtaisesti ostaa itselleen asunnon Seinäjoelta ja pendelöidä työpaikalleen niin kuin monet muut tekevät.

Nähtäväksi jää, siirtyykö tuomiokapitulin henkilökuntakaan takaisin Lapualle.

Selvää on, että piispa ei sinne halua.

Jaana Mattila

jaana.mattila@i-mediat.fi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje