Nettikommentti: Tuoko Seinäjoen Kalevan kisat lisävuoden Pitkämäen uralle?

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Karsintaan jääminen toki kirpaisi. Erityisesti se ottaa itse heittäjän mielen päälle, jolla oli Riossa kenties viimeinen sauma kirkastaa kahdeksan vuoden takainen olympiapronssi.

Kautta leimanneeseen epävarmuuteen peilaten vaisu karsintakisa ei ollut kuitenkaan niin suuri yllätys.

Hankala kausi ei tarkoita sitä, etteikö Pitkämäki voisi päästä viime vuosien erinomaiselle tasolleen. Kun urheilijan ikämittariin tulee kuitenkin tänä vuonna täyteen 34 vuotta, niin uran päättymisellä spekuloidaan varmasti.

Varsinkin kun unelma uran kruunusta, eli olympiavoitosta siirtyi vuoden Tokion vuoden 2020 olympialaisiin saakka. Neljä vuotta on kuitenkin huippu-urheilijan uralla pitkä aika, puhumattakaan todella kokeneesta urheilijasta.

Olympiavoittoa lukuun ottamatta Pitkämäki on saavuttanut urallaan lähes kaiken. Meriittilistalta löytyy muun muassa maailmanmestaruus, huikeat seitsemän arvokisamitalia ja Timanttiliigan kokonaisvoitto. Kun saavutuksia on niin paljon, voi olla, ettei kipinää ole niin paljon samojen saavutuksien uusimiseen.

Ensi vuonna Pitkämäkeä kuitenkin odottaa mielenkiintoinen kilpailu, mikä saattaa pistää jakoa uralle ainakin vuoden verran.

Pitkämäki on ollut urallaan siinä mielessä erityisessä asemassa, että hän on päässyt haistamaan kotiarvokisojen tunnelman kahteen otteeseen. Ensimmäinen koitos on sateisista Helsingin MM-kisoista vuodelta 2005, jolloin hurjassa vireessä läpi kauden tuolloin ollut Pitkämäki jäi harmittavasti neljänneksi. Toinen edustus löytyy neljän vuoden takaisista EM-kisoista.

Koti-Kalevan kisoissaan mies ei ole kuitenkaan heittänyt, mutta ensi vuonna mahdollisuus olisi myös siihen, kun Pitkämäen seura Seinäjoen Seudun Urheilijat järjestää Seinäjoella Kalevan kisat.

Ilmajoella syntyneen heittäjäsuuruuden pään sisällä kytee varmasti ajatus Suomen mestaruuden taistelemisesta Etelä-Pohjanmaan yleisön edessä, mikäli terveys sen vain sallii.

JOEL SIPPOLA

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje