Pitkämäki ja Savola nimettiin jo ensi kesän EM-kisoihin

Tero Pitkämäki saa valmistautua ensi elokuun EM-kisoihin kaikessa rauhassa. Kuva Antti Aimo-Koivisto.
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Ensimmäisessä valinnassa joukkueeseen nousivat keihäänheittäjä Tero Pitkämäki, kymmenottelija Elmo Savola, kävelijät Aleksi Ojala ja Aku Partanen sekä maratoonari Anne-Mari Hyryläinen.

- Joukkue valitaan useammassa osassa. Joukkueen koko tulee olemaan reilut 40 urheilijaa. Seuraavaksi ryhmää täydennetään hallikauden jälkeen. Viimeinen valintapäivä on 29. heinäkuuta, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Ilmajokelaiselole Seinäjoen Seudun Urheilijoita edustavalle Pitkämäelle, 34, Berliinin kisat ovat uran kuudennet aikuisten EM-mittelöt. Seitsenkertaisena arvokisamitalistina ja viime kesän MM-kisoissa viidenneksi heittäneen Pitkämäen varhaiselle valinnalle oli Kemppaisen mukaan painavat perusteet.

Pitkämäelle valinta maistui.

- Se antaa mielenrauhaa, kun ei tarvitse lähteä hakemaan tulosta väkisellä. Toki tulosta on yleensä tullut heti kauden alussa, Pitkämäki sanoo valinnasta.

Pitkämäen syksyn harjoittelu on sujunut hyvin. Talven ja kevään aikana hän totuttelee heittämään keihästä etusormiotteella aiemman keskisormiotteen sijaan.

- Keihäs oli ensimmäistä kertaa kädessä maanantaina. Uusi ote tuntui ihan hyvältä, Pitkämäki sanoo.

Lappajärven Veikkojen ässä Savola, 22, rikkoi EM-kisojen kymmenottelun tulosrajan 22-vuotiaiden EM-kisoissa Bydgoszczissa viime kesänä, jossa hän oli kolmas ennätyksellään 7956. Hän lähtee elokuussa ensi kertaa urallaan aikuisten EM-kisoihin.

- Varhainen valinta on kenelle tahansa helpottava. Keväällä Götzisin kymmenottelu on se kilpailu, jossa nähdään, miten talvi on mennyt, Savola sanoo.

- Harjoituskauden tavoite on hilata pikkuisen nopeutta eteenpäin. Se olisi iso apu monessa lajissa. Myös heittolajit on otettu niin sanotusti nyrkkiin. Tein juuri Kuortaneella keihään lajitreeniä ja tuntui, että kroppa toimi hyvin.

Kilpakävelijät nousivat joukkueeseen kuluneen kauden näytöillä.

- Kävelijöiden kanssa oli sovittu, että syksyllä EM-kisojen 50 kilometrille valitaan kaksi parasta 3.50.00 alittanutta urheilijaa. Ojala käveli MM-kilpailuissa 3.47.20 ja Partanen teki keväällä Dudincessa ajan 3.49.00, Kemppainen sanoo.

Miesten 50 kilometrin kävelyyn on EM-joukkueessa vielä yksi paikka auki.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje