Reima Kuisla vaati jättisakkoon helpotusta, lahjoitus luvassa lastenosastolle

Jaa artikkeli

Seinäjokelainen liikemies, miljonääri Reima Kuisla on tyytymätön noin 54 000 euron sakkoihin, jotka hän sai ylinopeudesta viime helmikuussa. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus käsitteli Kuislan sakkoasiaa keskiviikkona. Hän lupaa merkittävän lahjoituksen sairaalan lastenosastolle, jos sakot pienenevät.

Jos vauhtia olisi ollut 100 kilometriä tunnissa, olisi rangaistuksena ollut 105 euron suuruinen rikesakko. Kolme kilometriä tunnissa lisää nosti nopeuden päiväsakkojen puolelle. Päiväsakkoja kirjoitettiin kohtuullistamisen jälkeen kahdeksan, normaali määrä olisi ollut kymmenen. Lieventäviä asioita olivat hiljainen liikenne ja se, että Kuisla oli autossa yksin.

Kuisla ei ollut itse paikalla oikeuden istunnossa, hän myöntää ylinopeuden, mutta pitää saamaansa rangaistusta kohtuuttomana tekoon nähden. Asianajajansa Antti Koskisen mukaan teko on ollut identtinen 20 kilometrin tuntivauhtiin verrattuna.

Kuislan saamat sakot määräytyivät vuoden 2013 verotuksen mukaan. Tuolloin Kuislalla oli tuloissa mukana yli kuuden miljoonan euron tuloutusvoitto. Vuoden 2014 verotuksessa tulot olivat huomattavasti pienemmät, noin 1,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2014 tuloilla päiväsakko pienenisi tuntuvasti.

– Kuisla haluaa viestittää, ettei pyri säästämään rahojaan, vaan haluaa, että rangaistus on oikeudenmukainen tekoon nähden. Sen vuoksi hän on valmis lahjoittamaan sairaalan lastenosastolle summan, joka riippuu käräjäoikeuden ratkaisusta, Koskinen totesi.

Oikeus antaa tuomionsa asiassa ensi viikolla.

Torstain lehdessä enemmän tietoa aiheesta.

TAPIO SAARTENOJA

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje