Seinäjoen kaupunki hiiltyi ely-keskukselle leirintäaluelausunnosta: ”Kannattaisi käydä paikan päällä”

Elyn mukaan Seinäjoen Törnävän leirintäaluetta pitäisi kehittää kaavoituksella. Kaupungin mielestä kaavoitus on liian hidas etenemistie, joten alueen rakentamiseen haetaan poikkeamislupaa.
  • Ilkka-Pohjalainen

Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen alueidenkäytön lausunnossa arvostellaan sitä, että kaupunginhallitus on myöntämässä leirintäalueen lisärakentamiseen poikkeamislupaa.

Elyn mielestä leirintäalueen maankäyttö ja rakentuminen pitäisi ratkaista kaavoituksella, ei poikkeamisluvalla. Nykyisen kaavan mukainen pääkäyttötarkoitus, retkeily ja leiriytyminen, ei elyn mielestä vastaa alueen nykyistä maankäyttöä. Asemakaava on elyn mielestä vanhentunut, sillä retkeilyn on korvannut mökkipainotteinen lomailu.

Elyn mukaan on jopa mahdollista, että nykyisiä mökkejä voitaisiin myöhemmin myydä yksittäisille omistajille.

Kaupungin mielestä elyn väitteet eivät pidä paikkaansa. Alueen käyttötarkoitus ei ole muuttunut, eikä Seinäjoen kaupungilla ole aikomuksia luopua alueen tai mökkien omistuksesta.

"Lausuntoa antaessaan ELY-keskuksen olisi ollut syytä tutkia asia huolellisesti, eikä esittää perusteettomia väittämiä. Hakija ja alueen toimija olisivat pystyneet esimerkiksi paikan päällä käynnillä valaisemaan tilannetta."

Kaupungin mukaan leirintäalueen kaavaa tarkastellaan lähivuosina osana koko Törnävän alueen asemakaavoja. Se vie aikaa, koska aluetta koskevat useat keskeneräiset suunnitelmat. Yksi niistä on Vapaudentien jatke.

Jos Törnävän leirintäaluetta halutaan parantaa nopeasti, muutokset on tehtävä poikkeamisluvalla. Alueelle halutaan rakentaa uusi sauna, ja huoltorakennusta laajennetaan. Rakennuslupia haetaan myös mökeille.

Alueen parantaminen liittyy kaupungin ja alueen pitkäaikaisen vuokralaisen SJK-juniorit ry:n viime vuonna tekemään sopimukseen.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee poikkeamislupaa keskiviikkona.

MARKKU KULMALA

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli