Seinäjoen valtuusto hyväksyi äänestäen Kapernaumin ja Kärjen kaavat

Ruukintien varteen Katri Kataja-Rahkon (vas.) ja Leena Rintalan taakse nousee kerrostalo, jonka havainnekuvaa kaavaa vastustaneet Kapernaumin kyläseuran edustajat vastustivat. Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana kaavamuutoksen. Kuva. Jari E. Hakala
 • Ilkka-Pohjalainen

Kärjen ja Pajuluoman kaupunginosien väliin on tulossa Eepeen päivittäistavarakauppa. Asemakaavan laajennus ja muutos hyväksyttiin valtuustossa äänin 34–13.

Päätökseen liitettiin teksti, jonka mukaan nyt päätetty asemakaavan muutos ei vaikuta tulevaan päätökseen mahdollisesta Vapaudentien jatkeesta. Nyt valtuusto halusi selvästi päättää vain kaupan tulosta Kärjen ja Pajuluoman alueille.

Asemakaavan muutos Ruukintien varrella Kapernaumin alueen reunalla meni valtuustossa läpi lähes sammoin numeroin, 37–13. Ruukintien varrelle pesäpallokenttää vastapäätä nousee viisikerroksinen kerrostalo. Se sijoittuu vyöhykkeelle, joka on ollut 1990-luvulta asti yleiskaavassa kerrostaloille tarkoitettu.

Kaavan vastustajat olisivat halunneet palauttaa sen valmisteluun ja nelikerroksiseksi, koska se olisi liian korkea ja massiivinen puutaloalueen naapurustoon.

Kaavan puoltajat korostivat, ettei ratkaisu vaikuta vanhan puutaloalueen säilymiseen, vaan se päinvastoin lähelle Ruukintietä sijoitettuna ja hyvin massoiteltuna suojaa sitä. Samalla painotettiin, että Ruukintien varren korkeiden kerrostalojen ketju on kaupungin strategian mukainen.

MARKKU KULMALA

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje
  Lounaspaikka