Söderbergille riitti varmistelu, SSU-juniori juoksi finaalipaikan

  • Ilkka-Pohjalainen

Lajin kotimainen kärkikaksikko selvitti tiensä moukarifinaaliin paiskaamalla perjantain karsinnassa lekan heti ensimmäisellä kierroksella yli karsintarajan 69,00. Seppänen heitti ensin 70,12, ja Rion olympialaisiin valmistautuva Söderberg nokitti heti perään tuloksella 73,40.

Kaksikon lisäksi karsintarajan ylitti Kaustisen Pohjan-Veikkojen Jesse Lehto (69,47).

Moukarifinaali kilpaillaan Kalevan kisoissa lauantaina kello 19.30. Jos Söderberg voittaa, mestaruus on hänelle neljäs. Söderbergillä on ennen lauantaita kaikkiaan 14 mitalia Kalevan kisoista – kolme kultaa, kahdeksan hopeaa ja kolme pronssia.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden 16-vuotias Veera Perälä oli perjantaiaamun iloisimpia kilpailijoita.

Ensimmäistä kertaa Kalevan kisoissa aikuisten mittelöissä kisaava Perälä juoksi naisten 400 metrin alkuerissä ennätyksensä 56,09. Hän oli toisessa alkuerässä viides, mutta selvisi mainion aikansa turvin viimeisenä finaaliin.

Perälällä on SM-mitaleita juniorisarjoista. Vuonna 2014 hän voitti T14-sarjassa SM-kultaa ja vuonna 2015 vuotta vanhemmissa SM-hopeaa, matkana oli molempina vuosina 300 metriä.

Alkuerien nopein oli IF Drottin Jeanine Nygård, joka hänkin juoksi henkilökohtaisen ennätyksensä 55,42 ja voitti ensimmäisen alkuerän. Naisten 400 metrin finaali juostaan Kalevan kisoissa lauantaina.

Miesten kuulakarsinnan ykkönen oli Laihian Lujan Timo Kööpikkä, jonka ensimmäinen työntö kantoi 18,27. Karsintaraja kuulafinaaliin oli vaatimaton 16,90, mutta Kööpikän lisäksi sen ylittivät vain Kankaanpään Seudun Leiskun Arttu Kangas ja IF Raseborgin Tomas Söderlund.

Miesten kuulafinaali kilpaillaan jo perjantai-iltana kello 18.55.

MINNA KALLASVUO, OULU

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli