SSU:n toinenkin teiniyllättäjä ennätysvauhdissa Kalevan kisoissa

  • Ilkka-Pohjalainen

Neljä naista selvitti karsintarajan 50,50 ensimmäisellä heittokierroksella keihäskarsinnassa Oulun Raatissa perjantaina. Pisimmälle heitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Jenni Kangas, jonka heitto kantoi 56,64.

Olympialaisiin valmistautuva Sanni Utriainen heitti 55,33, ja Oona Sormusen keihäs karsi lukemaan 54,66. Karsinnan nelonen oli Heidi Nokelainen 53,80. Viides karsintarajan ylittänyt oli Saara Lipsanen (53,24).

– Tavoite on ilman muuta mestaruus, mutta niin se on kolmella muullakin, Kangas viittasi kilpakumppaneihinsa.

– Finaalissa pitää heittää 60 metriä, jos aikoo voittaa.

Kangas ei ole vielä urallaan puhkaissut 60 metrin rajaa, kun taas hänen kolme kanssakilpailijaansa ovat. Nykyisen ennätyksensä 59,58 Kangas heitti Amsterdamissa EM-kilpailujen karsinnassa.

Kalevan kisojen karsintaa Kangas piti epätavallisena, sillä häntä jännitti.

– En yleensä jännitä karsintaa, mutta nyt jännitin. Tiedän, että pystyn heittämään 50,50 vaikka silmät kiinni, mutta silti jännitti.

Kankaalla on takanaan antoisa harjoitteluviikko. Amsterdamin EM-kisojen jälkeen hän ehti ennen Kalevan kisoja kilpailla kahdesti: Kuortaneella ex-tempore järjestetyssä kilpailussa, jossa yritti olympiarajaa, ja sen jälkeen Lahden Eliittikisoissa.

– Palautuminen EM-kisoista kesti yllättävän pitkään, ja minun olisi ehdottomasti pitänyt jättää Lahti väliin. Nyt olo on kuitenkin hyvä, ja kroppa tuntuu levänneeltä. Minulla on kaikki mahdollisuudet heittää finaalissa yli 60 metriä.

Yllätysfinalisti naisten keihäässä on Kankaan seuratoveri Sofia Pölkky. 16-vuotias Pölkky osallistuu ensimmäisen kerran elämässään aikuisten SM-mittelöihin ja heitti viimeisellä karsintakierroksella ennätyksensä 47,68.

– Kaksi ensimmäistä heittoa lähtivät tosi ylös. Kolmannelle kierrokselle sain neuvoja valmentajaisältäni. Finaalipaikka oli yllätys, samoin kuin Kalevan kisoihin pääsy. Alunperin ajattelin, että kilpailen ensimmäisen kerran aikuisten kanssa vasta ensi vuonna kotikisoissa Seinäjoella, Pölkky paljasti.

Pölkky oli päivän toinen teini-ikäinen yllättäjä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden riveistä. Ensimmäinen oli samanikäinen Veera Perälä, joka juoksi ennätysajallaan naisten 400 metrin finaaliin.

Tytöt ovat koulukavereita ja sellaisina myös pysyvät, sillä molemmat jatkavat 2. asteen opintoihin Kuortaneen Urheilulukioon. Sekin on jo selvä, että yllätysfinalisteista tulee Kuortaneella huonekaverit.

– Veera kannustaa minua ja minä kannustan Veeraa. Meillä molemmilla oli ihan superhieno Kalevan kisojen avauspäivä, Pölkky iloitsi.

– Finaalissa tavoitteeni on parantaa ennätystäni edelleen.

Naisten keihäsfinaali käydään lauantaina illansuussa.

MINNA KALLASVUO, OULU

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli