Suurin osa lukijoista ei muuttaisi tätä sivua – Joku toivoo Ilkka-Pohjalaisen radio- ja tv-sivuille seuraavankin päivän tietoa ja toinen aikuisviihdettä

Viikoittain lukijoilta kysytään mielipiteitä uuden maakuntalehden sisällöstä. Viime viikolla aiheena olivat radio- ja tv-ohjelmat. KUVA: MATTI HAUTALAHTI
  • Ilkka-Pohjalainen

Suurin osa vastanneista haluaisi säilyttää nykyiset radio- ja tv-ohjelmat entisellään. Hajontaakin oli. Jotkut vastaajista kertoivat, etteivät lue lehdestä ohjelmatietoja. Toiset vastasivat niiden olevan tärkeitä.

Erityisesti lukijat pitivät ohjelmanostoista ja elokuva-arvosteluista, joiden toivottiin jatkuvan. Monen mielestä ohjelmavinkkejä saisi olla lisää. Vinkkejä toivottiin muun muassa luonto-, kulttuuri- ja talousohjelmista.

Osassa vastauksissa myös toivottiin, että lehdessä olisi kyseisen päivän ohjelmatietojen lisäksi lyhyesti myös seuraavan aamun ohjelmatiedot. Joku ehdotti, että koko viikon ohjelmat julkaistaisiin kerralla.

Vaikka maksuttomat ja suosituimmat kanavat keräsivät eniten äänitä, toivottiin vastauksissa myös uusia ohjelmia. Jossain vastauksissa toivottiin takaisin Eurosportin ohjelmatietoja. Myös esimerkiksi Alfa-tv:n ohjelmatiedot, Järviradio, radio Dei, Teema ja Fem sekä Tv7 mainittiin usein. Yksi vastaaja haluaisi kirjoituksia myös aikuisviihteestä, sillä siitä ei hänen mukaansa kirjoiteta juuri missään. Vastauksissa huomioitiin myös radio- ja tv-ohjelmasivun sijoittelu aina samalle sivuille.

Poimintoja vastauksista

Laittakaa radio- ja tv-ohjelmista tämän päivän lisäksi myöskin huomisen ohjelmat. Ainakin perinteiset neljä kanavaa lehteen, vaikka pienellä. Voi siten suunnitella tärkeimpiä esim. urheilun lähetyksiä aktiivisemmin.

Kanavakohtaisen ohjelmaoppaan luen harvoin. Ohjelmavinkit luen joskus, niitä saisi olla enemmän. Katson lähinnä Areenan kautta ohjelmia.

Kaikki mahdolliset ohjelmatiedot, onhan alue kaksikielinen.

Uudessa Ilkka-Pohjalaisessa pitäisi ehdottomasti olla myös seuraavan päivän radio- ja tv-ohjelmat. Se on ehdottoman tärkeää.

Peruskanavat taitavat riittää maakuntalehden valikoimiin sekä radiossa että televisiossa. Mielestäni tätä koko palstaa voisi lähestyä sikäli uudella tavalla, että ohjelmatiedot itsessään voisi poistaa kokonaan ja tehdä sisältöä enemmän siitä näkökulmasta, mikä ohjelmasisällöistä voisi olla mielenkiintoista, ja tämä ehkä jonkinlaisina poimintoina. Hyvin harvaa kiinnostaa ne sadannet uusinnat tusinaohjelmista, mitä kanavat yleensä päivisin ulos ahtavat.

Toivoisin, että radio- ja tv-ohjelmasivut pidettäisiin ennallaan lehtien yhdistyessä. Nykyiset ohjelmatietosivut ovat hyvät. Sekin on hyvää, että taitossa ne on laitettu viimeiselle sivulle, voi kätevästi repäistä sivun irti. Kaikki kun eivät tilaa aikakauslehtiä, joista ohjelmat voi lukea.

Peruskanavat ja ne, mitä on nytkin. Lisäksi voisi olla aina joku nosto vaikka maksulliseltakin kanavalta.

Jossain lehdessä kerran viikossa saisi olla koko viikon radio- ja tv-ohjelmat.

Mielestäni nykyiset radio- ja tv-sivut ovat riittävät ja hyvät. Katson ne aina läpi aamulla ja merkkaan, mitä kannattaa katsoa.

Kysely jatkuu

Ilkka-Pohjalainen ilmestyy ensimmäisen kerran 30. tammikuuta. Lukijoiden mielipiteitä uuden lehden sisällöstä kysytään joka viikko vaihtuvalla kysymyksellä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli