Ilkan arkisto

Viljoista jää korjaamatta Etelä-Pohjanmaalla 5–15 prosenttia alasta

Peltoon jäävä osuus on Etelä-Pohjanmaalla 5–15 prosenttia sadosta. Osalla alueista on pystytty puimaan vain parhaat osat lohkoista.
  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Alueesta riippuen korjaamatta on 5–15 prosenttia sadosta. Joillakin alueilla härkäpavusta, rypsistä ja rapsista on korjaamatta yli puolet, keskimäärin noin 30 prosenttia. Viljoista eniten jäi korjaamatta vehnää, noin viidennes, kertoo ProAgria Etelä-Pohjanmaa.

Joillain yksittäisillä tiloilla korjaamattoman vehnän ala nousi yli sataan hehtaariin, myös 30–40 hehtaarin rypsialoja on jäänyt puimatta.

Osa viljakasvustoista on jo jouduttu murskaamaan peltoon, koska sato on itänyt tähkään. Erittäin paljon on myös lohkoja, joilta on pystytty korjaamaan vain parhaat alueet.

Syksyn ja kevään lannanlevityksissä on muistettava ottaa huomioon korjaamatta jäänyt sato, koska tämän vuoden fosforilannoitus on huomioitava täysimääräisenä.

Karjanlantapoikkeusta voidaan käyttää, jos tämänkin vuoden fosforilannoitus perustuu karjanlantaan. Jos lohkolta on korjattu pienikin osa sadosta, niin silloin asiaa ei tarvitse ottaa huomioon.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli