Vuoden yrittäjien nimet julki Seinäjoella: ”Molemmat palkitut yritykset kasvavat vauhdilla”

Palkitut yritykset julkistettiin Seinäjoen Yrittäjien perinteisessä Oktoberfestissä. Kuvassa ovat Kari Pitkäranta, Timo Pitkäranta, Janne Haapamäki, Timo Tammela, Juhani Rantala ja Mika Rantala.
  • Ilkka-Pohjalainen

Vuoden yrittäjinä palkitaan Pitkis-Kone Oy ja VV-Kuivaus Oy. Molemmat yritykset kasvavat vauhdilla, perusteluissa todetaan.

Yrittäjäperheessä kasvaneet identtiset kaksoset Kari ja Timo Pitkäranta pyörittävät pienkoneisiin erikoistunutta Pitkis-Kone-yritystään Nurmontiellä.

Yritys on perustettu jo vuonna 1993, mutta veljeksistä Kari aloitti 2000-luvun alussa yritystoiminnan päätoimisesti. Timo tuli mukaan yritystoimintaan seitsemän vuotta sitten.

Muutto uuteen osoitteeseen kolminkertaisti tilat viisi vuotta sitten. Pitkis-Kone työllistää noin kuusi tekijää ympärivuotisesti ja kesällä tuplamäärän. Liikevaihto oli juuri päättyneellä tillikaudella noin 1,8 miljoonaa euroa.

VV-Kuivaus Oy:n kasvuvauhdin takana seisovat toimitusjohtaja Janne Haapamäki, työnjohtaja Timo Tammela sekä kartoitus- ja kuivauspuolella työskentelevät veljekset Juhani ja Mika Rantala.

Yritys on erikoistunut vahinkosaneeraukseen, jonka suurin osa toimeksiannoista tehdään yksityiskodeissa.

Yritys sai alkunsa nelikon leikkimielisestä vitsailusta entisen työnantajan palveluksessa.

Vuonna 2013 perustetulla yrityksellä on Seinäjoen lisäksi tytäryhtiö Vaasassa ja Jyväskylässä se toimii franchising-periaatteella.

Työntekijävahvuus on noin 70 ja liikevaihto hipoo seitsemää miljoonaa euroa. Seuraavaksi yritys perustaa yksikön Kokkolaan, jossa on rekrytointi käynnissä.

Suurimmaksi kasvun haasteeksi yrittäjät mainitsevat rekrytointivaikeudet. Yritys nimeää henkilöstön tärkeimmäksi voimavarakseen ja panostaa työyhteisön viihtyvyyteen muun muassa vaatetuksen, vakuutusten ja tyky-päivien avulla.

Nelikko ei ole katunut päivääkään palkkatyön vaihtamista yrittäjyyteen. He pitävät etuna myös veroeurojen jäämistä maakuntaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli