Ilves on hyvää, ei ennakkoluulojen sitkeää kissaa

ILMAJOKI

Sakari Ruutiainen sanoo, että hänen suosikkilihaansa on hyvä liha ja kaikesta lihasta saa hyvää. Hänellä on myytävänä myös tavaraa, jota kotiäiti ei tavallisesti makaronilaatikkoonsa pane.

Eksoottisimmasta päästä on ilves, jonka vaaleaa lihaa on tarjolla pari kertaa vuodessa. Liha tulee Virosta. Suomesta Ruutiainen ostaisi ilvestä, jos suomalaiset metsästäjät vain tarkastuttaisivat ruhot.

Ruutiainen ei edes tiennyt, että ilvestä syödään, kun vuosia sitten eräs turkulainen huippuravintola sitä kysyi. Kaikkialla oli myyty eioota. Ruutiainen onnistui jäljittämään kolme ruhoa, ostamaan kympillä kilo ja määräämään oman hinnan.

– Panin kädet silmille ja sanoin summassa, että 350 markkaa kilolta. Ja soittaja osti. Joskus tulee tehtyä hyvää kauppaa ja se on vain kestettävä.

Strutsia ja karhua ostaa kuulemma vähän jokainen. Nutria eli rämemajava oli hetken hitti. Alligaattoriakin on ollut myynnissä.

Ilves on Ruutiaisen mukaan hienosyistä ja mureaa, ei ennakkoluulojen sitkeää kissaa.

Kommentoi