Katso video: Kärjen koululla videoitiin oppilaiden tuottamia uutisia

Kärjen koulun 6A-luokan Veikko Levelä ja Akseli Haapoja istahtavat pöydän ääreen papereineen. Mikään poikien ilmeessä ei kerro mahdollisesta jännityksestä, vaikka alkamassa on juuri sanomalehti Ilkan historian ja Kärjen koulun historian ensimmäinen lasten uutisten videokuvaus. Koululinkki Kati Katajamäki antaa uutisankkureille viimeisiä ohjeita, ennen kuin toimittaja Pasi Lapinkangas laittaa kamerat käyntiin.

 

Kati Katajamäki kertoo, että kevään painopiste hänen työssään tulee olemaan digitalisoituminen.

– Tähän asti työni on ollut luentopainotteisempaa, mutta nyt koululinkkikin uudistuu ja ryhdymme koululaisten kanssa miettimään, mitä voisimme tehdä verkkomaailmassa. Siellähän nuoret tänä päivänä ovat, Katajamäki toteaa.

Opettaja Petri Järvelä kertoo osallistuneensa luokkansa kanssa sanomalehtiviikkoon monena vuonna.

– Se ei mielestäni häiritse mitenkään työjärjestystä, sillä jokainen opettajahan voi toteuttaa sitä omalla tavallaan, Järvinen pohtii.

Myös koululinkin työ on tullut Järviselle tutuksi.

– Kun oppilaat olivat pienempiä, työmuodot olivat enemmänkin kuvien leikkaamista lehdistä ja askartelua niiden kanssa, mutta kuudesluokkalaisten kanssa voidaan jo itse tuottaa uutisia. Kun koululinkki ehdotti minulle videouutisten tekemistä, olin heti valmis ryhtymään toimeen ja kun ehdotin asiaa oppilaille, innostuivat hekin heti, Järvelä kertoo.

Ensimmäinen tapaaminen verkkotyöskentelyn tiimoilta oli tammikuun alussa.

– Koululinkki ehdotti, että tekisimme uutisia omasta koulusta. Olen itsekin yllättynyt, kuinka nopeassa ajassa ja vähällä työllä saimme paljon materiaalia aikaan, Petri Järvelä iloitsee.

Möhköfanttipalloinsertissä esiintyneet Tomas Illikainen ja Aleksi Korpinen ovat tyytyväisiä omiin suorituksiinsa ja kertovat, että uutisaiheita oli helppo keksiä.

– Uutisten tekeminen on ollut mukavaa vaihtelua tavalliseen koulutyöhön, Aleksi Korpinen sanoo.

– Eikä kuvauksetkaan jännittäneet, kun ne eivät mene suorana lähetyksenä mihinkään, Tomas Illikainen toteaa.

Uutisankkurit Veikko Levelä ja Akseli Haapoja ovat helpottuneita kun kuvaukset ovat ohitse. Ankkurien osuus saatiin nauhalle yhdellä otoksella.

– Ehkä ihan vähän pulssi nousi, kun kuvaus alkoi, mutta hyvin meni. Ehkä meistä voisi tulla vaikka uutistoimittajia, pojat hymyilevät.

Kommentoi