Kauhajoen abit ottivat penkkareissa varaslähdön, peruuntunut Turun risteily vaihtuikin Helsingiksi

KAUHAJOKI

Yllättäen peruuntuneen abien Turun laivaristeilyn vuoksi Kauhajoen lukion 54 abiturienttia vietti penkinpainajaisia poikkeuksellisesti jo keskiviikkona voidakseen lähteä torstaina aikaisin kohti Helsinkiä, josta lähtee korvaava risteily. Muualla penkkareita juhlitaan pääsääntöisesti torstaina.

Turku-ristely oli varattu jo nuorten ollessa lukion ensimmäisellä luokalla, joten peruuntuminen kummastutti, ja suututtikin.

Lue lisää: Osassa lukioita penkkareita vietetään jo keskiviikkona – Katso täältä, missä ja milloin voi nauttia karkkisateesta

Yhtenäistä pukeutumisteemaa abeilla ei ollut, mutta laiva ja risteily olivat sen sijaan teemoina koulun koristelussa, sillä luokkahuoneisiin ja eteisaulaan oli koottu risteilyaiheiseen sopivaa rekvisiittaa. Aamulla penkkareiden alkajaisiksi starttasi liikkeelle Virpi Lines, ja nimi viittasi koulun rehtoriin Virpi Nymaniin.

– Tämä päivä tuntuu tosi hyvältä. Ainakin on jotakin ilmeisesti saanut aikaa, naureskeli Roosa Ojaniemi kävellessä kavereidensa kanssa kohti penkkariajelun kuorma-autoja.

– Ja kiva kun on saatu itse valmistella tätä päivää, ja näyttää muille, Anni Nuuttila lisäsi.

– Ainakin opittiin paljon näiden vuosien aikana, summasi lukiovuosien antia Josefiina Kuusisto.

Arabiksi pukeutunut Juuso Luoma odotteli ajelulle lähtöä yhdessä Reetta Soinilan kansaa. Kummallekin oli jäänyt hyvät muistot opinnoista.

–Mieleen jäi hyvät mahdollisuudet päästä jatko-opintoihin, sanoi Luoma, joka aikoo lukea diplomi-insinööriksi.

Eli läpimeno kirjoituksissa on varmaa?

– No joo.

Reetta Soinila piti myös valkolakin saamista kohtalaisen varmana ja aikoo hakea jatko-opintoihin kauppakorkeakouluun. Niin Luoma kuin Soinilakin olivat kirjoittaneet syksyllä ruotsin alta pois.

Lehtori Simo Tolvanen kehui lukulomalle lähteneitä abeja energiseksi ja aikaansaavaksi ryhmäksi. Tolvanen on ollut Kauhajoella opettajana 17 vuotta ja laski tämän olleen ilmeisesti viides abiryhmä, jonka hän saatteli matkaan yhtenä luokanvalvojana. Abien rinnakkaisluokkia oli kolme.

Lukion rehtori Virpi Nyman sanoi penkkaripäivän olevan aina vähän haikea hetki vuodessa.

– Tässä oli nyt 54 abia, ja heistä pari oli kaksoistutkinnon suorittajaa. Lukuloma kestää kolme viikkoa ja 10. maaliskuuta alkaa kirjoitukset äidinkielen kokeella.

Lisää aiheesta

Kommentoi