Kommentti: Kauppareissuni sai yllättävän käänteen, kun vilkaisin kuittia autossa – ”Leukani loksahtivat”

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Kuva: Samppa Toivonen
Jaa artikkeli

Loviisalainen K-Supermarket on ollut otsikoissa viime päivinä.

Loviisan Sanomat uutisoi, että kaupan kassat antoivat osalle tuotteista korkeamman hinnan kuin mitä sähköisissä hyllynreunalapuissa luki.

Tämä ei ole uutta. Itsekin olen monta kertaa huomannut kuiteissa vastaavanlaisia virheitä. Joskus jopa kaupan vaa'assa on ollut lähtöpainoa, ennen kuin olen laittanut siihen edes tuotetta. Alennushintaakaan ei ole aina annettu, vaikka tuotteessa on ollut alennuslappu selvästi näkyvissä.

Kerran kauppareissuni sai yllättävän käänteen, kun vilkaisin kuittia autossa. Olin ostanut monien tuotteiden lisäksi yhden jogurttipurkin. Leukani loksahtivat, kun huomasin, että jogurttipurkista oli otettu hinta 41 kertaa. Menin kuitin kanssa uudestaan kauppaan ja sain väärin otetut rahat takaisin pahoittelujen kera. Kyse oli inhimillisestä näppäilyvirheestä.

Tämän jälkeen olen aina tarkistanut kassakuittini. Jos en olisi tarkistanut kassakuittejani, olisin menettänyt turhaan useita satoja euroja.

En syytä kauppoja mistään, sillä virheitä sattuu silloin tällöin itse kullekin. Kannustan kuitenkin kaikkia tarkistamaan kassakuittinsa ja korjaamaan virheet myös silloin, jos rahaa on otettu liian vähän. Näinkin minulle on sattunut.

Kerran appelsiinistani otettiin viitisen senttiä liian vähän. En olisi voinut syödä sitä, jos en olisi mennyt takaisin kassalle ja kertonut siitä. Kun kerroin rehellisesti, appelsiini maistui raikkaalta ja hyvältä. Toiselta kauppiaalta sain jopa kiitoslahjan hyvitykseksi, kun kerroin rehellisesti, että hän otti liian vähän rahaa minulta. Tuli hyvä fiilis.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Jarno Ranta
Jarno Ranta
Tomi Kosonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje