Aktivistit estivät hakkuut Aalistunturilla – poliisi otti kiinni mielenosoittajia

Metsäliikkeen mielenosoittajat tiedottivat aiemmin keskeyttäneensä hakkuut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Aalistunturilla, jonka alueelle on esitetty kansallispuistoa. LEHTIKUVA / Handout / Elokapina
Metsäliikkeen mielenosoittajat tiedottivat aiemmin keskeyttäneensä hakkuut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Aalistunturilla, jonka alueelle on esitetty kansallispuistoa. LEHTIKUVA / Handout / Elokapina

Poliisi kertoo keskeyttäneensä mielenosoituksen ja ottaneensa kiinni mielenosoittajia tiistai-iltana Aalistunturilla Lapin Kolarissa.

Poliisin mukaan mielenosoittajat estivät liikenteen hakkuualueelle ja häiritsivät Metsähallituksen toimintaa tarkoituksellisesti. Mielenosoittajia epäillään hallinnan loukkauksesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Metsäliikkeen mielenosoittajat tiedottivat aiemmin keskeyttäneensä hakkuut sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Aalistunturilla, jonka alueelle on esitetty kansallispuistoa. He vaativat Metsähallitusta luopumaan kaikista hakkuista kansallispuistoesityksen alueella, kunnes alueen suojeluesitykset on käsitelty ympäristöministeriössä.

Mielenosoittajat vetosivat myös ympäristöministeriöön Aalistunturin suojelualueen laajentamisen ja kansallispuiston pikaisen perustamisen puolesta.

Mielenosoittajat eivät totelleet poliisin käskyjä

Metsäliike kertoo koostuvansa Elokapinan Metsäkapinan, Luonto-Liiton metsäryhmän ja Greenpeacen aktiiveista. Elokapina julkaisi maanantaina Twitterissä kuvia tapahtumapaikalta. Kuvissa näkyy kymmenen mielenosoittajaa kylttien kanssa.

–  Olemme paikalla osana Metsäliikettä osoittamassa mieltä ilmastolle ja luonnolle tuhoisia hakkuita vastaan ja puolustamassa tulevaa kansallispuistoa, ryhmä viestitti.

Poliisi kertoi saaneensa tilanteesta tiedon vasta tiistaiaamuna kello kymmenen aikaan ja saapuneensa paikalle iltapäivällä, jolloin se oli määrännyt mielenosoituksen siirtymään pois tiealueelta. Kun mielenosoittajat eivät siirtäneet esteenä ollutta telttaa, poliisi määräsi heidät poistumaan paikalta.

Mielenosoitus keskeytettiin lopulta yhdeksän aikaan tiistai-iltana. Poliisi ei ole kertonut kiinniotettujen määrää.

Elokapina kertoi keskiviikkona noin puolenpäivän aikaan Twitter-tilillään, että tiistai-iltana kiinniotettuja mielenosoittajia olisi kahdeksan. Elokapinan mukaan kiinniotetut vietiin putkaan Rovaniemelle. Mielenosoittajien edustajalle on kerrottu, että kiinniotetut vapautettaisiin iltapäivällä kello 16.

Lapin poliisilaitos on vastuussa asian rikostutkinnasta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje