Autosta löytyi kuolleita ja heikkokuntoisia koiria satamassa Helsingissä – 32:ta koiraa kuljettanut mies vastaa tänään rikossyytteeseen

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään syytettä törkeästä eläinsuojelurikoksesta. LEHTIKUVA / Markku Ulander
Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään tänään syytettä törkeästä eläinsuojelurikoksesta. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Parikymppinen mies vastaa torstaina Helsingin käräjäoikeudessa syytteeseen rescue-koirien tuomisesta Suomeen heikoissa oloissa. Syyttäjä on nostanut 24-vuotiasta miestä vastaan syytteen törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Helsingin poliisi on aiemmin kertonut, että mies tuli heinäkuun alussa Venäjältä Latvian ja Viron kautta Suomeen yksin 32 koiran kanssa. Rescue-koirat oli määrä luovuttaa kahdelle suomalaistilaajalle satamassa. Koirat olivat alun perin löytökoiria Moskovasta.

Rajavartiolaitos kuitenkin huomasi, että seitsemän kyydissä ollutta koiraa oli kuollut. Eläinlääkäri lopetti myöhemmin koirista kolme huonon hoitoennusteen vuoksi, ja useat koirat tarvitsivat sairaalahoitoa.

Poliisin mukaan koirat olivat matkalla saaneet lämpöhalvauksen auton kuumassa kuormatilassa. Kuumuus aiheutti poliisin arvion mukaan koirille tarpeetonta kärsimystä ja kipua.

Koirat kuljettanut mies on ollut vangittuna tutkinnan alusta saakka. Oikeudenkäynnin on määrä alkaa Helsingin käräjäoikeudessa aamupäivällä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje