Pankkien maksuliikennehäiriöt viivyttivät eläkkeitä ja Kela-etuuksia – OP:n mukaan syy oli kansainvälisissä tietoliikenneyhteyksissä

Ongelmista ovat tiedottaneet muun muassa eläkeyhtiöt Keva ja Ilmarinen. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Ongelmista ovat tiedottaneet muun muassa eläkeyhtiöt Keva ja Ilmarinen. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Jaa artikkeli

Pankkien maksuliikenteessä on ollut perjantaina häiriöitä, joiden vuoksi ainakin eläkkeitä ja etuuksia on jäänyt siirtymättä ajoissa asiakkaiden tileille. Ongelmista ovat tiedottaneet muun muassa eläkeyhtiöt Keva ja Ilmarinen.

Myös Kela kertoi perjantaina, että sen maksuun panemien etuuksien siirrossa on ollut viivettä. Kelan mukaan heidän ongelmansa johtuvat pankkikonserni OP:n maksujärjestelmän häiriöistä.

OP:n viestinnästä kerrottiin STT:lle aamukymmenen jälkeen, että maksuliikennehäiriö johtui ongelmista kansainvälisissä tietoliikenneyhteyksissä. Sen vuoksi OP:ltä lähteneissä maksuissa oli viive.

–  Kaikki maksut on nyt välitetty eteenpäin, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä aamupäivän aikana. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa, viestinnästä kerrottiin sähköpostitse.

Pankkikonserni Nordea kertoi perjantaina aamulla, että ongelma on koskenut heidän asiakkaitaan, mutta häiriö on ollut Nordeasta riippumaton. Pankki viesti Twitterissä perjantaina hieman ennen aamukymmentä, että heidän osaltaan tilanne on korjaantunut ja maksujen pitäisi näkyä asiakkaiden tileillä.

–  Ongelma vaikutti useampiin pankkeihin, Nordean tviitissä todetaan.

Danske Bankin viestinnästä kerrottiin STT:lle perjantaina, ettei pankin asiakkailta ole tullut ilmoituksia maksuviiveistä.

Eläkevakuuttajat: Syy pankkien välisessä liikenteessä

Ilmarisen ja Kevan mukaan yhtiöt siirsivät maksettavat etuudet ajallaan maksuun.

Perjantai oli Kevan viestinnän mukaan tavanomaista suurempi maksupäivä, jolloin eläkkeet maksettiin valtaosalle Kevan vastuulla olevista eläkkeensaajista. Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja, ja viime vuonna se vastasi noin 605  000 ihmisen eläkkeiden maksuista.

Kevan viestinnästä ei osattu perjantaina kertoa, kuinka suurta osaa heidän asiakkaistaan perjantain maksuhäiriö koski.

Yhtiöt pahoittelevat maksuviiveistä aiheutunutta haittaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje