Heinäkuussa kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin kaikkien aikojen ennätys: yli 1,4 miljoonaa matkaa

Matkustus kaikilla kaukojunareiteillä lisääntyi heinäkuussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Matkustus kaikilla kaukojunareiteillä lisääntyi heinäkuussa. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA
Jaa artikkeli

Heinäkuussa kotimaan kaukojunaliikenteessä tehtiin kaikkien aikojen ennätys matkamäärissä, kertoo VR. Kaukojunissa tehtiin heinäkuussa yhteensä yli 1,4 miljoonaa matkaa.

Määrä on 46 prosenttia enemmän kuin viime vuoden heinäkuussa ja 17 prosenttia enemmän kuin ennen pandemiaa heinäkuussa 2019.

VR:n mukaan matkustus lisääntyi kaikilla reiteillä heinäkuussa. Eniten kasvua tapahtui kesäkuuhun verrattuna Helsingin ja Seinäjoen, Helsingin ja Joensuun, Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Vaasan välillä.

Ratatyöt ja -katkot häiritsivät junaliikennettä heinäkuussa jonkin verran. Kaukoliikenteen heinäkuun täsmällisyys oli 83,7 prosenttia, ja ensisijaiset myöhästymiset oli kirjattu radasta johtuviin syihin.

Yhteensä tammi–heinäkuussa tehtiin 7,07 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa. VR Groupin vt. toimitusjohtaja Topi Simola kertoo tiedotteessa, että VR tulee rekrytoimaan noin 200 uutta työntekijää matkustajaliikenteeseen.

Tavarakuljetusten määrä on jatkanut laskuaan

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat heinäkuussa 22 prosenttia pienemmät viime vuoden samaan aikaan verrattuna. Tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,5 miljoonaa tonnia.

Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousivat heinäkuussa 4 prosenttia ja kansainvälinen liikenne laski 64 prosenttia viimevuotisesta.

Yhteensä tammi–heinäkuussa tavaraa kuljetettiin rautateitse 17,4 miljoonaa tonnia, joka on noin viidenneksen vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Idän tavaraliikenteen lasku on edennyt arvion mukaan, ja liikenne loppuu asteittain vuoden loppuun mennessä, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje