Helsingissä valmistaudutaan valtakunnalliseen paraatiin, liikenteelle merkittävää haittaa

Helsingissä valmistaudutaan Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin. Kuva vuoden 2019 paraatista. LEHTIKUVA / Kaisa Siren
Helsingissä valmistaudutaan Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin. Kuva vuoden 2019 paraatista. LEHTIKUVA / Kaisa Siren

Helsingissä valmistaudutaan Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnalliseen paraatiin. Itse paraati pidetään lauantaina, mutta siitä aiheutuu merkittävää liikennehaittaa Helsingin keskustassa jo tänään perjantaina.

Poliisin mukaan pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta tuodaan paikalle Senaatintorille ja Kansalaistorille perjantai-iltapäivän ja -illan aikana.

Esimerkiksi Kruununhaan alueella rajoitetaan liikennettä ja pysäköintiä jo tänään. Aamukuudelta alkaneet rajoitukset kohdistuvat poliisin mukaan erityisesti Mariankatuun, Unioninkatuun, Snellmaninkatuun ja Kirkkokatuun. Liikennerajoitukset ovat alueella voimassa kello kolmeen saakka lauantai-iltapäivällä.

Lisäksi Mäntymäen kentän pysäköintialueella rajoitetaan pysäköintiä iltayhdeksään asti lauantaina.

Lauantaina Kirkkokatu, Unioninkatu, Snellmaninkatu ja Aleksanterinkatu suljetaan kokonaan ajoneuvoliikenteeltä puoli yhdeltätoista aamupäivällä. Sulku on voimassa iltapäivään kello kolmeen saakka.

Mannerheimintie ja Helsinginkatu suljetaan puolestaan lauantaina liikenteeltä paraatin ohimarssireitin väliseltä osuudelta kello 12–15. Ohimarssi alkaa puoli kahdelta Simonkadun ja Kaivokadun risteyksestä. Ohimarssi kulkee Mannerheimintietä pitkin Musiikkitalolle, josta se jatkaa matkaansa ja päättyy Mäntymäen kentälle.

Joukot poistuvat Helsingistä lauantaina iltaseitsemästä eteenpäin varsinaisen tapahtuman jälkeen.

Paraatiin osallistuu toistatuhatta henkilöä

Lippujuhlan paraatiin osallistuu Puolustusvoimien mukaan joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta, Rajavartiolaitoksesta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä.

Yhteensä paraatiin osallistuu yli 1  600 henkilöä, yli 40 ajoneuvoa, 14 ilma-alusta ja viranomaisten yhteinen koiraosasto, tiedotteessa sanotaan.

Paraatikatselmus alkaa kello 12:lta Senaatintorilla, ja siihen osallistuvat myös ohimarssin ajoneuvot miehistöineen.

Ohjelmassa on lauantaina paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi muun muassa kalustonäyttely ja Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti.

Kalustonäyttely kestää Kansalaistorilla koko tapahtuman ajan aamukymmenestä iltaseitsemään. Eteläsatamassa on lisäksi nähtävillä samaan aikaan Merivoimien ja muiden viranomaisten aluksia.

Puolustusvoimien kesäkiertueen konsertti pidetään kello 16–19 Kansalaistorilla. Konsertissa esiintyy Ilmavoimien Big Band solistinaan Heikki Silvennoinen, Kaartin Combo solistinaan Souls of Women ja Varusmiessoittokunnan Show Band.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje