Hoitajajärjestöt peruivat lakon, mutta aloittavat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon

story-image

Hoitoalan järjestöt Tehy ja Super aloittavat kuudelta aamulla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko kunta-alalla. Kielto on voimassa toistaiseksi.

Järjestöt peruivat eilen tänään alkavaksi ilmoitetun hoitajalakon ja kertoivat aloittavansa sen sijaan joukkoirtisanoutumisen valmistelun. Tehyn ja Superin mielestä valmistelussa oleva potilasturvallisuuslaki vei hoitajien lakko-oikeuden ja siksi tarvitaan järeämpiä työtaistelutoimia.

Järjestöjen hallinnot kokoontuvat lähipäivinä päättämään mahdollisista uusista työtaistelutoimista. Tehyn edunvalvontajohtaja Else-Mai Kirvesniemi ei kommentoinut toimia – eli esimerkiksi sitä, milloin joukkoirtisanoutumiset alkaisivat – ennen kuin asiaa on käsitelty Tehyn valtuustossa.

Sovintoesityksen rakentaminen alkaa

Kunta-alan työriitaa ratkomaan asetettu sovittelulautakunta ryhtyy tänään rakentamaan sovintoesitystä niiden eväiden pohjalta, miten osapuolet ovat edenneet keskinäisissä neuvotteluissaan. Osapuolten vastauksia odotettiin tiistaihin puoleenyöhön asti.

Lautakunnan puheenjohtajan Elina Pylkkäsen mukaan hoitajaliittojen tiistainen ilmoitus ei sinänsä vaikuta lautakunnan työhön.

–  Meidän tavoitteemme on rakentaa sovintoesitys ja saada osapuolet sopimaan mahdollisimman pian, siinä mielessä näillä ei ole vaikutusta, Pylkkänen sanoi eilen STT:lle.

Hänen mukaansa lautakunta työskentelee hyvin intensiivisesti vastaukset saatuaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje