Kainuun prikaatin ampumaharjoituksissa loukkaantunut varusmies on kuollut – hänen rynnäkkökiväärinsä laukesi ampumaradalla

Varusmies sai välittömästi ensiapua paikan päällä ja hänet kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Varusmies sai välittömästi ensiapua paikan päällä ja hänet kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Kainuun prikaatin ampumaharjoituksissa torstaina loukkaantunut varusmies on kuollut, kertovat poliisi ja Puolustusvoimat. Ketään ei epäillä poliisin mukaan asiassa rikoksesta.

Onnettomuus tapahtui poliisin tiedotteen mukaan torstaina aamupäivällä ampumaradalla, jossa oli ollut harjoittelemassa 27 varusmiestä rynnäkkökivääriammuntaa kouluttajan johdolla. Aseet oli ladattu harjoitusta varten patruunoilla.

Ampumaharjoitus oli alkamassa, kun varusmiehen rynnäkkökivääri laukesi jostain syystä, ja luoti osui hänen päähänsä. Ennen onnettomuutta oli ammuttu kohdistuslaukaukset.

Varusmies sai välittömästi ensiapua paikan päällä palveluskavereilta ja lääkintämieheltä. Loukkaantunut kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen sairaalaan, jossa hän menehtyi myöhemmin iltapäivällä.

Poliisi kertoo, että ammunta oli järjestetty tämänhetkisten tietojen mukaan ohjeiden ja määräysten mukaisesti. Ennen vahinkoa ei tapahtunut mitään poikkeavaa.

Kriisitukiryhmä antaa välitöntä tukea kuolleen varusmiehen yksikössä

Kainuun prikaatissa aiotaan selvittää tapahtuman kulkua, kertoo prikaatin esikuntapäällikkö Arto Hirvelä STT:lle.

–  Tarkistetaan, onko omassa ohjeistuksessa tarvetta tehdä muutoksia, Hirvelä sanoo.

Kuolleen varusmiehen yksikössä on Hirvelän mukaan paikalla kriisitukiryhmä antamassa välitöntä tukea. Tukiryhmän nimet ovat prikaatissa kaikilla tiedossa, ja heihin voi ottaa yhteyttä kaikki, jotka sitä tarvitsevat.

Prikaatissa ei ole suunniteltu antaa ylimääräisiä lomia onnettomuuden takia. Tarkoituksena on Hirvelän mukaan palata suunniteltuun aikatauluun mahdollisimman nopeasti.

–  Palaaminen tiettyyn päivärytmiin voi tukea toipumista tästä tapahtumasta, Hirvelä sanoo.

Hirvelä arvioi, että Kainuun prikaatissa ei ole tapahtunut näin vakavaa onnettomuutta, kun hän on ollut esikuntapäällikkönä.

Puolustusministeri Kaikkonen esitti suruvalittelunsa

Puolustusvoimat suruliputtaa perjantaina kaikissa sen toimipisteissä onnettomuuden vuoksi.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen esitti suruvalittelunsa kuolleen omaisille, läheisille ja palvelustovereille yhteisöpalvelu Twitterissä.

Poliisi on suorittanut paikalla teknistä tutkintaa sekä puhuttanut paikalla olleita henkilöitä.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä. Kuolleen varusmiehen rynnäkkökivääri lähetetään aseteknisiin tutkimuksiin, jotta sen kunto selviää. Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.

---

Korjattu aikaisempaa uutista kello https://10.53: Kuolemasta kertovat poliisi ja Puolustusvoimat, ei pelkästään Puolustusvoimat.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje