Koirien kiinnipitoaika alkaa tänään – koiraa saa taajamassa pitää vapaana ainoastaan aidatuilla alueilla ja koirapuistoissa

Koirien kiinnipitoaika taajamien ulkopuolella alkaa tänään. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Koirien kiinnipitoaika taajamien ulkopuolella alkaa tänään. LEHTIKUVA / Vesa Moilanen

Koirien kiinnipitoaika taajamien ulkopuolella alkaa tänään.

Kiinnipitoaika jatkuu maaliskuun ensimmäisestä päivästä elokuun puoliväliin saakka. Koirien kiinnipitämisellä pyritään suojaamaan luonnoneläinten lisääntymis- ja pesimisrauhaa.

Metsästyslain mukainen kiinnipitoaika koskee yli viiden kuukauden ikäisiä koiria. Koira on pidettävä kytkettynä tai niin, että se on välittömästi kytkettävissä, muistuttaa poliisi.

Taajamissa koiraa saa pitää vapaana ainoastaan aidatuilla pihoilla, puutarhoissa tai muilla koirille tarkoitetuilla alueilla, kuten koirapuistoissa.

– Mikäli koiranomistaja rikkoo näitä säännöksiä, voidaan hänelle antaa sakko metsästyslain säännösten rikkomisesta tai taajama-alueella rikesakko järjestyslain rikkomisesta, sanoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Kai Vepsäläinen tiedotteessa.

Poliisi kertoo ottavansa vuosittain väliaikaisesti haltuunsa koiria metsästyslain tai eläinsuojelulain perusteella. Mikäli koiranomistaja jatkuvasti laiminlyö kiinnipitovelvoitteen ja antaa koiransa juosta vapaana, on eläinsuojeluviranomaisilla mahdollisuus ottaa koira eläinsuojelulain perusteella omistajalta pois.

– Usein näissä on kyse koirista, jotka ovat toistuvasti irti, ja joiden omistajat eivät huolehdi velvoitteistaan riittävällä tavalla, sanoo Vepsäläinen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje