Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää Antti Häkkästä puolustusvaliokunnan johtoon Orpon seuraajaksi

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi Antti Häkkästä. LEHTIKUVA / Mikko Stig
Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi Antti Häkkästä. LEHTIKUVA / Mikko Stig

Kokoomuksen eduskuntaryhmä esittää Antti Häkkästä puolustusvaliokunnan puheenjohtajaksi. Häkkänen on puolueen varapuheenjohtaja.

Häkkänen sanoo, että puolustusvaliokunta on keskeisessä roolissa eduskunnan sisällä uuden ulko- ja turvallisuuspolitiikan hahmottelussa ja myös linjaamassa sitä yhteistoiminnassa valtion johdon kanssa. Siihen liittyy hänen mukaansa Nato-Suomen rakentaminen ja oman puolustuskyvyn kehittäminen aina reserviläistoiminnasta omiin asejärjestelmiin.

–  Kolmantena näen niin, että puolustusvaliokunnan yhteen kärkitehtävään liittyy myös kokonaisturvallisuus laaja-alaisesti. Silloin puhutaan siitä, kestääkö meidän energiajärjestelmä kriisejä tai miten ulkomaalaisten maakaupat tai rajamenettelylait tai muut on hoidettu, Häkkänen sanoi toimittajille eduskunnassa.

Toinen ehdokas oli Jukka Kopra. Häkkänen päihitti hänet suljetussa lippuäänestyksessä äänin 18–12. Puolustusvaliokunta tekee myöhemmin lopullisen valinnan.

Orpo tarkoituksella vain väliaikaisesti

Tehtävää on hoitanut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo, joka nousi puheenjohtajaksi, kun valiokunnan pitkäaikainen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) kuoli keväällä.

Orpon oli tarkoituskin toimia vain väliaikaisesti tehtävässä. Suomen Nato-jäsenyyttä koskeva päätös oli keväällä niin keskeinen asia, että puolue katsoi puheenjohtajan olevan hyvä valinta puolustusvaliokunnan johtoon. Valiokunta on yksi tärkeä toimija jäsenyysprosessissa.

Eduskuntaryhmien välisessä paikkajaossa puolustusvaliokunnan puheenjohtajuus kuuluu kokoomukselle tämän vaalikauden ajan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje