Korkeasaaren karhut ovat heränneet yli kolme kuukautta kestäneiltä talviuniltaan

Karhut laihtuivat talven aikana noin 50 kiloa eli noin neljänneksen painostaan. LEHTIKUVA / HANDOUT / MARI LEHMONEN
Karhut laihtuivat talven aikana noin 50 kiloa eli noin neljänneksen painostaan. LEHTIKUVA / HANDOUT / MARI LEHMONEN

Korkeasaaren eläintarhan karhut ovat heränneet talviuniltaan, eläintarha kertoi lauantaina.

Korkeasaaren eläintenhoitajien mukaan karhut nukkuivat tällä kertaa poikkeuksellisen hyvin eivätkä heränneet kertaakaan kesken talviunien. 22- ja 17-vuotiaat naaraskarhut vetäytyivät talvipesiinsä marraskuun alkupuolella ja nukkuivat yli kolme kuukautta.

Eläintarhan mukaan karhut ilmoittelivat heräämisestään jo perjantaina kolistelemalla pimeässä talvipesässään.

Herättyään mesikämmenet söivät hyvällä ruokahalulla kaikki tarjotut omenat, porkkanat ja salaatit. Punnituksen perusteella karhut laihtuivat talven aikana noin 50 kiloa eli noin neljänneksen painostaan.

Viime vuosina eläintarhan karhut ovat heränneet talviuniltaan tavallisimmin helmikuun aikana.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje