Kouluvuoden päättäneet nuoret ovat alkaneet kerääntyä juhlimaan kesäloman alkua ympäri Suomen

Jaa artikkeli

Poliisit eri puolilta Suomea kertoivat STT:lle lauantaina alkuillasta, että kouluvuoden päättäneitä oli alkanut kerääntyä nuorten suosimille paikoille. Vielä juhlinta oli sujunut melko maltillisesti.

Poliisi oli ilmoittanut valvovansa etenkin nuorten päihteiden käyttöä. Esimerkiksi Itä-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että Vantaalla Ristipuron päiväkodin ympäristöön oli kerääntynyt nuorisoa juhlimaan päihteiden kera.

Helsingin poliisi muistutti Twitterissä, että lain ja nuorten oman turvallisuuden takia poliisi kaataa alaikäisiltä alkoholijuomat pois. Lisäksi poliisi sanoi soittavansa asiasta vanhemmille ja tekevänsä asiasta lastensuojeluilmoituksen.

Iltaseitsemän jälkeen nuoria oli Helsingissä jonkin verran liikkeellä, mutta poliisin mukaan tilanne oli toistaiseksi rauhallinen. Poliisi halusi myös muistuttaa, että sähköpotkulaudalla saa ajaa vain yksi henkilö.

Helsingin keskustassa ja alueilla järjestetään nuorten auttamisoperaatio, jossa on mukana noin sata ihmistä. Heistä 60 on ammattilaisia ja nelisenkymmentä vapaaehtoisia.

Operaation järjestää Helsingin kaupungin nuorisopalvelut yhteistyössä muun muassa Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin, Aseman lasten, poliisin ja ensihoidon kanssa.

"Vähän normaalia vilkkaampi yö tulossa"

Oulussa hyvä sää oli saanut ihmiset liikkeelle lauantaina alkuillasta.

–  Tehtävämäärät on kasvussa, selkeästi suunta on, että vähän normaalia vilkkaampi yö tulossa, kerrottiin Oulun poliisin johtokeskuksesta seitsemän aikoihin.

Myös kahden koronavuoden jälkeen vapautunut ilmapiiri voi saada ihmiset kokoontumaan ulkoilmaan.

–  Kokoontumisrajoituksia ei sillä lailla enää ole ja muutenkin varmaan yleinen ilmapiiri on suotuisampi sille, että ollaan isommissa porukoissa, poliisista kommentoitiin.

Myös eri puolilla Itä-Suomea katukuvassa näkyi, että nuorisoa oli alkanut kerääntyä tiettyihin paikkoihin.

–  Tällä hetkellä ihmisiä on normaalia viikonloppua enemmän liikenteessä, kertoi komisario Teemu Moilanen Itä-Suomen poliisista STT:lle puoli kahdeksan aikoihin lauantaina.

Koulunpenkille palataan elokuun puolivälin tienoilla

Kouluvuoden päättymistä juhlittiin lauantaina ympäri Suomen. Esiopetuksen, peruskoulujen ja toisen asteen oppilaitosten lukuvuoden päättymistä juhlittiin kevätjuhlissa ja valmistujaisissa.

Kevätjuhlien jälkeen koulut siirtyivät kesälomalle, ja takaisin kouluihin palataan jälleen elokuun puolivälin paikkeilla.

Kahden koronavuoden jälkeen juhlia eivät enää rajoittaneet pandemian vuoksi tehdyt rajoitukset ja suositukset. Kaksi edeltävää lukuvuotta on päätetty kouluissa pienimuotoisesti.

Peruskoulun päätti tänä lukuvuonna noin 61  000 oppilasta ja valkolakin sai hieman alle 25  000 ylioppilasta.

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuvien tarkka määrä saadaan vasta myöhemmin tässä kuussa. Vuosi sitten heitä oli noin 43  800.

Ulkojuhlat sateelta suojassa vain länsirannikolla

Juhlapäivänä lähes koko maassa vallitsi epävakainen sää, ja lämpötila vaihteli noin 10–20 asteen välillä, kertoi Ilmatieteen laitos.

Länsirannikko oli enimmäkseen poutainen, ja siellä ulkojuhlien vietto onnistuikin kastumatta. Iltaa kohti mentäessä sää alkoi kuitenkin poutaantua myös muualla maassa.

---

Työryhmä: Saara-Miira Kokkonen, Anna Pesonen-Smith, Eeva Nikkilä-Kiipula, Emmi Tilvis

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje