Laajamittainen kannabiskasvatus toi neljä vuotta vankeutta

story-image

Laajamittainen kannabiksen kasvatus toi neljän vuoden vankeustuomion Uudellamaalla asuvalle miehelle. Miehellä oli enimmillään käytössä useita hallirakennuksia kannabiksen kasvattamista varten, ilmenee Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tiistaina antamasta tuomiosta.

Rikokset ajoittuvat vuosiin 2017–2020. Käräjäoikeus luonnehtii kasvatustoimintaa ammattimaiseksi.

Käräjäoikeuden mukaan Rasmus Eichenbaum, 35, syyllistyi kahteen törkeään huumausainerikokseen, koska hän kasvatti kannabista myyntitarkoituksessa kahdessa eri hallikokonaisuudessa. Oikeus toteaa, että kummassakin kasvattamossa on käytetty samaa välineistöä.

Oikeus määräsi rikoshyötyä menetettäväksi valtiolle noin 145  000 euron edestä. Poliisi takavarikoi kesäkuussa 2020 Keravalla sijaitsevasta hallista 150 eri kasvuvaiheissa olevaa kannabiskasvia. Poliisi arvioi heinäkuussa 2020, että huumausainetta olisi jo ennen takavarikkoa ehditty kasvattaa ja myydä yli 380  000 euron arvosta.

Vuokrasopimuksia automaalaamon lukuun

Eichenbaum teki vuosina 2017–2018 vuokrasopimuksia Keravan Isonkiventiellä hallirakennuksista automaalaamoyrityksensä lukuun. Syyttäjä arvioi hänen aloittaneen hamppukasvien kasvattamisen valmistelun viimeistään marraskuussa 2017, kun hän ryhtyi hankkimaan tietoa hampun kasvatuksesta, kasvatusvälineistöstä ja siemenistä.

Oikeudessa Eichenbaum kiisti syyllistyneensä rikokseen ja sanoi että ei ole kasvattanut kannabista huumausaineena käytettäväksi. Hän sanoi myös, että järjestäytyneeseen rikollisryhmään kuuluvat henkilöt olivat uhanneet häntä väkivallalla ja painostaneet kasvattamaan kannabiskasveja.

Myös Eichenbaumin puolisoa syytettiin törkeästä huumausainerikoksesta tai avunannosta sellaiseen keväällä 2020 eli aikana, jolloin uudempi kannabiskasvattamo Moreenitiellä oli toiminnassa. Tämän syytteen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje