Lintilä HS:lle: Ministeriö valmistelee maanantaiksi esityksen sähkölaskujen pienentämiseksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (oik.) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
Elinkeinoministeri Mika Lintilä (oik.) ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Työ- ja elinkeinoministeriön tarkoituksena on tuoda esitys kalliiden sähkölaskujen pienentämiseksi maanantain parlamentaariseen kokoukseen, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) Helsingin Sanomien haastattelussa.

Lintilän mukaan valmisteilla oleva esitys kustantaa yli miljardi euroa. Esityksen yksityiskohdat, kuten sen voimaantulo, eivät ole valmistuneet.

Elinkeinoministerin mukaan esityksellä on budjettivaikutuksia myös uuden vaalikauden puolelle, minkä vuoksi oppositionkin on hyvä olla mukana.

Lintilä varoittaa HS:n haastattelussa, että sähkön tukkuhinnan rajoittaminen tarkoittaa samalla sähköpulan ja sähkökatkojen valitsemista.

–  Jos laitetaan tukkumyynnille hintakatoksi sata yksikköä, ja samaan aikaan Tanska tai Baltian maat maksavat kaksisataa yksikköä, niin on täysin selvää, etteivät ruotsalaiset ja norjalaiset myy silloin Suomeen, Lintilä sanoo lehdelle.

Keskustelu sähkökatosta virisi keskiviikkona SDP:n eduskuntaryhmän ehdotuksesta. Ryhmä esitti eduskunnan täysistunnossa, että kotitalouksille on laadittava kuluvalle talvelle sähkön hintakatto, joka olisi alle 20 senttiä kilowattitunnilta.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) reagoi ajatukseen esittämällä puolueiden kutsumista koolle keskustelemaan ehdotuksen kustannuksista. Pian tämän jälkeen Brysselissä oleva pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi, että parlamentaarinen keskustelu on kutsuttu koolle ensi maanantaiksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje