Lukioiden vanhat heittäytyvät poloneesin ja valssin vietäviksi

Penkkareiden tavoin myös vanhojen tansseja vietetään tänä vuonna normaalisti usean poikkeusvuoden jälkeen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Penkkareiden tavoin myös vanhojen tansseja vietetään tänä vuonna normaalisti usean poikkeusvuoden jälkeen. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Monissa lukioissa vietetään tänään vanhojen päivää, joka juhlistaa sitä, että abit jäävät lukulomalle ja vanhoista tulee lukiossa pisimpään opiskelleita. Joissakin lukioissa vanhojen tanssit kuitenkin järjestettiin heti penkkareiden jälkeen, ja osassa ne ovat vasta tulossa.

Penkkareiden tavoin myös vanhojen tansseja vietetään tänä vuonna normaalisti usean poikkeusvuoden jälkeen. Pahimman koronapandemian aikana monissa lukioissa perinteisiä menoja siirrettiin tai ne peruttiin kokonaan.

Helsingin kuvataidelukion rehtori Johanna Spencer kertoo, että heillä on noin 180 vanhojen päivää viettävää lukiolaista. Nuoret ovat harjoitelleet tansseja ahkerasti.

– Tämä on paluu normaaliin. Opiskelijoita on tosin jännittänyt se, että joudutaanko palaamaan vielä takaisin etäopetukseen, Spencer sanoo STT:lle.

Kuten monissa lukioissa, Helsingin kuvataidelukion opiskelijat tanssivat eri yleisöille päivän aikana. Ensin on vuorossa esiintyminen koululle ja sen jälkeen vanhemmille. Osa vanhoista käy lisäksi esiintymässä Kivelän seniorikeskuksessa.

Joensuussa tanssitaan vasta ensi viikolla

Joensuun lyseon lukion vanhojen päivää vietetään vasta ensi viikolla. Kaikki Joensuun lukiot tanssivat vanhojen tansseja perjantaina 17. helmikuuta. Lyseon lukion rehtori Jarkko Rieppo kertoo STT:lle, että vanhojen tanssien myöhentäminen on rauhoittanut koulun arkea ja sopinut myös nuorille itselleen.

– Nuoret esiintyvät omien koulujensa väelle päivällä, ja illalla on suurtanssiaiset, joissa soittaa kaupunginorkesteri, Rieppo sanoo.

Joensuussa vanhojen tansseihin osallistuu yli 200 lukiolaista. Mukana tanssimassa ovat IB-linjan opiskelijat ja kaksoistutkintoa suorittavat.

Viime vuoden vanhojen tanssit ovat jääneet mieleen.

– Tansseja siirrettiin koronapandemian vuoksi, ja vanhojen päivää vietettiin toukokuussa hellesäässä, Rieppo kertoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje