Lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät näkyvyyttä eteläisessä Suomessa

Lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät tänään näkyvyyttä liikenteessä. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät tänään näkyvyyttä liikenteessä. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Ajokelit ovat tänään laajalti huonoja maan eteläosassa, varoittaa liikenteenohjausyhtiö Fintraffic. Erityisesti Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa ja Kymenlaaksossa autoilijoita varoitetaan erittäin huonoista ajokeleistä, kun lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät näkyvyyttä.

– Nyt onkin syytä unohtaa ohittamistilanteet kokonaan ja muistaa pitää edellä ajavaan kunnon turvavälit, jotta onnettomuuksilta ja peräänajoilta vältytään, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksen liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki tiedotteessa.

Huonon ajokelin varoitus on voimassa ensi yöhön asti yhdeksässä maakunnassa eteläisessä Suomessa. Pohjoisimmat niistä ovat Satakunta, Pirkanmaa, Etelä-Savo ja Pohjois-Karjala.

Ilmatieteen laitos on ennustanut lumisadetta maan etelä- ja keskiosiin. Lisäksi on luvattu tuulta, joka pakkaslumen pöllyämään, mikä heikentää näkyvyyden paikoin hyvin vähäiseksi.

Maan etelä- ja keskiosissa tuuli lisää pakkasen purevuutta. Pohjoisessa pakkanen on ollut kireää, mutta sään odotetaan lauhtuvan hieman päivällä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje