Mari Rantanen nousemassa hallintovaliokunnan johtoon, Riikka Purra jättää valiokunnan kokonaan

Eduskunnan hallintovaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa perussuomalaisten Mari Rantanen. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA
Eduskunnan hallintovaliokunnan uudeksi puheenjohtajaksi on nousemassa perussuomalaisten Mari Rantanen. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

Perussuomalaiset esittää eduskunnan hallintovaliokunnan johtoon Mari Rantasta.

Asiasta kertoi STT:lle perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio. Hänen mukaansa ryhmä oli asiassa yksimielinen.

Rantanen on perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Helsingin vaalipiiristä. Hän on istunut varsinaisena jäsenenä valiokunnassa viime joulukuusta alkaen eli vajaan vuoden. Tätä ennen hän toimi valiokunnan varajäsenenä vaalikauden alusta alkaen.

Rantanen on ollut kauden alusta alkaen myös laki- ja tiedusteluvalvontavaliokuntien jäsen.

Hallintovaliokunnan puheenjohtajana on tällä vaalikaudella toiminut perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra. Hän kertoi tiistaina jättävänsä valiokunnan johtamisen muun muassa lähestyviin eduskuntavaaleihin vedoten.

Perussuomalaisten ryhmä täsmensi torstaina, että Purra jättää valiokunnan kokonaan. Vapautuvan paikan ottaa oululainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Jenna Simula.

Hallintovaliokunta käsittelee muun muassa valtion alue- ja paikallishallintoa, poliisi- ja pelastustointa, Rajavartiolaitosta ja ulkomaalaisasioita.

Valiokunta valitsee puheenjohtajan virallisesti myöhemmin omassa kokouksessaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje