Naton Stoltenberg vierailee Turkissa "lähitulevaisuudessa" – keskusteluissa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydet

Stoltenberg sanoi keskiviikkona olevansa varma, että kaikki liittolaiset ratifioivat liittymispöytäkirjan. LEHTIKUVA/AFP
Stoltenberg sanoi keskiviikkona olevansa varma, että kaikki liittolaiset ratifioivat liittymispöytäkirjan. LEHTIKUVA/AFP

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg aikoo vierailla Turkissa ja tavata maan presidentin Recep Tayyip Erdoganin "lähitulevaisuudessa". Stoltenberg sanoi keskiviikkona aikovansa matkustaa Turkkiin keskustelemaan Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä.

Turkki ja Unkari ovat ainoat Naton 30 jäsenmaasta, jotka eivät vielä ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenyyksiä. Nato-prosessin osana Turkki on vaatinut Suomea ja Ruotsia luovuttamaan sille henkilöitä, joita se pitää terroristeina.

–  Olen varma, että kaikki liittolaiset ratifioivat liittymispöytäkirjan, Stoltenberg sanoi mediatilaisuudessa keskiviikkona.

Stoltenbergin mukaan Unkari on tehnyt selväksi, että sen parlamentti äänestää Suomen ja Ruotsin jäsenyyksien ratifioinnista seuraavan kuukauden aikana.

Ruotsin tuore pääministeri Ulf Kristersson kertoi keskiviikkona Twitterissä keskustelleensa Erdoganin kanssa puhelimessa. Kristersson kuvaili puhelinkeskustelua rakentavaksi ja kertoi odottavansa tulevaa Turkin-vierailuaan. Turkkilaismedia NTV kertoi perjantaina Erdoganin hyväksyneen Kristerssonin ehdotuksen vierailusta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje