Pahoinpitelyistä epäillyistä järjestyksenvalvojista viisi on vangittu – yhtä epäillyistä ei enää vaadita vangittavaksi

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee ainakin kuutta samassa yrityksessä työskennellyttä järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Itä-Uudenmaan poliisi epäilee ainakin kuutta samassa yrityksessä työskennellyttä järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi torstaina kaksi järjestyksenvalvojaa lisää epäiltynä työaikana tehdyistä pahoinpitelyistä.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee ainakin kuutta samassa yrityksessä työskennellyttä järjestyksenvalvojaa eriasteisista pahoinpitelyistä työaikana. Nyt heistä vangittuna on viisi. Kuudennen epäillyn osalta poliisi luopui aiemmin vangitsemisvaatimuksesta.

–  Yhden epäillyn osalta olen luopunut vankivaatimuksesta. Siihen on tietyt syyt, joita ei pysty tässä vaiheessa avaamaan, rikoskomisario Timo Luoto kertoi STT:lle torstaina.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet pääradan lähettyvillä Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Epäillyt järjestyksenvalvojat ovat työskennelleet turvallisuusalan yritys Avarn Securitylle, joka kertoi keskiviikkona päättäneensä heidän työsuhteensa.

Väkivallan kuvaamisen tarkoitusta selvitellään

Poliisin mukaan tekoja yhdistää järjestyksenvalvojien toimivallan räikeä ylittäminen sekä uhrien nöyryytys ja alistaminen. Uhreja on esimerkiksi lyöty teleskooppipampulla ja potkittu.

Poliisin mukaan epäillyt ovat myös kuvanneet tekoja.

–  Kuvaaminen on yksi asia mitä selvitetään. Että miksi on katsottu aiheelliseksi kuvata ja onko jotain tällaista materiaalia jaettu eteenpäin, Luoto sanoo.

Pahoinpitelykokonaisuus paljastui, kun yksittäinen sivullinen ilmoitti poliisille pahoinpitelystä. Poliisi pyytää edelleen kaikkia henkilöitä, jotka ovat kokeneet joutuneensa kaltoin kohdelluksi tai pahoinpitelyn uhriksi järjestyksenvalvojien toimesta ilmoittautumaan matalalla kynnyksellä Itä-Uudenmaan poliisin sähköpostiosoitteeseen https://vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Luodon mukaan on vielä liian varhaista ottaa kantaa siihen, voisivatko esimerkiksi järjestyksenvalvojien esihenkilöt tai työnantajayrityksen johto tulla jostain rikoksesta epäillyiksi jutussa.

–  Selvittelemme nyt näiden yksittäisten työntekijöiden touhuja, tuota asiaa emme pysty vielä kommentoimaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje