Venähtäneet ratatyöt jumiuttivat junaliikennettä pääradalla, Keski-Suomessa ja idässä – päärata on poikki arviolta aamukuuteen Tampereen ja Toijalan välillä

Ihmiset jonottivat junia korvaaviin busseihin Tampereen rautatieasemalla sunnuntaina. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
Ihmiset jonottivat junia korvaaviin busseihin Tampereen rautatieasemalla sunnuntaina. LEHTIKUVA / Kalle Parkkinen
Jaa artikkeli

Kymmenet junavuorot ovat viivästyneet sunnuntaina Väyläviraston pitkäksi venähtäneiden ratatöiden vuoksi.

Junaliikenteessä on ollut sunnuntaina runsaasti myöhästymisiä, ja VR on korvannut lukuisia junavuoroja linja-autoilla keskellä juhannuksen paluuliikennettä.

Pahimmat viivästykset ovat Tampereen ja Toijalan välillä, jolla junavuorot viivästyvät Väyläviraston tekemän ratasillan vaihtotyön vuoksi. Alun perin työn oli määrä olla valmis kello kolmeen mennessä sunnuntai-iltapäivänä.

Sunnuntai-iltana hieman ennen kello yhdeksää illalla Fintrafficin rataliikennekeskus arvioi, että ratasiltatyö on valmis maanantaiaamuna kello kuuteen mennessä.

Sunnuntaina sadat matkustajat ovat joutuneet vaihtamaan junasta linja-autoihin Tampereen ja Toijalan välillä. Maanantain vastaisena yönä kulkevat yöjunat joutuvat odottamaan radan avautumista, jolloin pahimmat viivästykset venähtävät rataliikennekeskuksen mukaan kahdesta kymmeneen tuntiin. VR:n viestinnästä pahoiteltiin ratatöistä matkustajille aiheutunutta haittaa sunnuntai-iltana.

VR keskeytti junalippujen myynnin sunnuntaina Tampereen ja Toijalan väliä kulkeviin juniin.

Itä-Suomessa junat pääsivät kulkemaan illalla

Linja-autovuorot ovat korvanneet junavuoroja myös Jyväskylän ja Jämsän välillä sunnuntaina. Siellä tunnelityömaa on estänyt junien kulun. Väylävirasto arvioi, että Keski-Suomen ratatöiden on valmistua sunnuntai-illan aikana.

Lisäksi Itä-Suomessa Imatralla junat viivästyivät kaksoisraideratatöiden vuoksi pahimmillaan kahdesta kolmeen tuntia. Fintrafficin rataliikennekeskuksen mukaan työt Imatralla saatiin valmiiksi iltakahdeksan jälkeen.

Itä- ja Keski-Suomen junaliikenneongelmat koskivat yhteensä noin kymmenkuntaa junaa. VR:n mukaan lipun ostaneet saivat muuttaa tai peruuttaa matkaliput ilmaiseksi niiltä junavuoroilta, joihin ratatöillä oli vaikutusta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje