Poliisi otti kiinni yli 40 Elokapinan mielenosoittajaa Nesteen jalostamolla Porvoossa

Ympäristöliike Elokapina järjesti tiistaina mielenosoituksen Nesteen jalostamon liepeillä Porvoon Kilpilahdessa. LEHTIKUVA / Handout / Elokapina
Ympäristöliike Elokapina järjesti tiistaina mielenosoituksen Nesteen jalostamon liepeillä Porvoon Kilpilahdessa. LEHTIKUVA / Handout / Elokapina

Poliisi on ottanut kiinni 42 ihmistä ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksessa, joka järjestettiin energiayhtiö Nesteen öljynjalostamon liepeillä Porvoon Kilpilahdessa. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että kiinni otetut eivät noudattaneet poliisin poistumiskäskyä, joka annettiin tiistaina iltayhdentoista jälkeen.

Tiedotteen mukaan mielenosoittajat katkaisivat liikenteen Kilpilahdessa iltakuudelta ja osa mielenosoittajista oli lukittautunut raiteisiin öljynjalostamon ratapihalla. Elokapinan tiedotteen mukaan mielenosoittajia oli ilmauksen aikana lukittautunut myös vetureihin ja liikkeen aktivistit olivat estäneet juna- ja maantieliikenteen öljynjalostamolle.

Poliisi kertoo neuvotelleensa järjestäjien kanssa sopivammasta mielenosoituspaikasta, mutta poliisin mukaan järjestäjät eivät suostuneet tähän.

Kiinni otettuja epäillään liikenteen häirinnästä, niskoittelusta ja joidenkin kohdalla haitanteosta virantoimituksessa olevalle virkamiehelle. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että kiinni otetut kuljetettiin Vantaan poliisivankilaan ja että heidät vapautettiin henkilöllisyyden varmistamisen jälkeen.

"Suomen nykyinen kulutustaso on rakennettu halvan venäläisen fossiilienergian varaan"

Elokapina vahvistaa Twitterissä, että mielenilmaus päättyi poliisin purkamana. Poliisi arvioi, että paikalla oli vajaat sata mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat vaativat valtion omistamia energiayhtiöitä irtautumaan Venäjältä tulevista fossiilisista polttoaineista heti.

–  Suomen nykyinen kulutustaso on rakennettu halvan venäläisen fossiilienergian varaan ja Venäjän fossiilikaupan mahdollistaminen rahoittaa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa, Elokapina sanoo tiedotteessaan.

Elokapina protestoi tiistaina myös Fortumin pääkonttorilla Keilaniemessä Espoossa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje