Poliisi pitää mahdollisena, että Ullanlinnan henkirikosepäily muuttuukin murhatutkinnaksi – "Elementit ovat tutkinnassa koko ajan läsnä"

Ullanlinnan henkirikos tuli ilmi joulukuun puolessavälissä, kun epäilty oli siirtämässä vaimonsa ruumista autoonsa Etelä-Helsingissä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari
Ullanlinnan henkirikos tuli ilmi joulukuun puolessavälissä, kun epäilty oli siirtämässä vaimonsa ruumista autoonsa Etelä-Helsingissä. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen Helsingin poliisista kertoo STT:lle, että poliisi tutkii, oliko 48-vuotias mies suunnitellut vaimonsa hengen riistämistä etukäteen.

Lisäksi poliisi pitää avoimena sitä, voisiko teko muuttua tutkinnassa murhaksi sen erityisen raakuuden ja julmuuden tai sen keston perusteella. Lehtonen sanoo, että poliisi arvioi tätä sitten, kun uhrin kuolinsyyn selvittämisen tulokset ovat valmistuneet.

–  Vielä ei ainakaan ole niin vahvoja viitteitä kumpaankaan suuntaan, että olisimme lähteneet muuttamaan nimikettä. Nämä elementit ovat tutkinnassa koko ajan läsnä, ja mietimme niitä, hän sanoo.

–  Epäilty on ollut kuulusteluissa sinänsä yhteistyökykyinen ja kertonut oman näkemyksensä tapahtumien kulusta. Tähän näkemykseen liittyy se, että hän on toiminnallaan aiheuttanut vaimonsa kuoleman, sanoo Lehtonen.

Teon myöntämisestä ja rikosnimikettä koskevasta pohdinnasta kertoi aiemmin Hufvudstadsbladet.

Etsintävaltuutettu ollut mukana laite-etsinnöissä

Ullanlinnan henkirikos tuli ilmi joulukuun puolessavälissä, kun epäilty oli siirtämässä vaimonsa ruumista autoonsa Etelä-Helsingissä. Lehtonen ei avaa sitä, mitä epäilty oli aikeissa tehdä ruumiille.

Epäilty on ammatiltaan lääkäri, mikä on tutkinnanjohtajan mukaan hieman viivästyttänyt tutkintaa tavallisesta. Tämä johtuu siitä, että osassa laite- ja kotietsinnöistä on ollut mukana etsintävaltuutettu valvomassa, ettei mahdollisten potilaiden yksityisyydensuojaa loukata tutkinnassa. Tutkijoiden ja etsintävaltuutetun aikataulujen sovittaminen on pitkittänyt tutkintaa.

–  Toimenpiteissä, joissa kestää normaalisti viikko, voi kestää tämän vuoksi useampi viikko, sanoo Lehtonen.

Epäilty on tällä hetkellä vangittuna, ja syyttäjä on määrännyt syytteen nostettavaksi maaliskuussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje