Poliisi valvoo nuorten alkoholin ja huumeiden käyttöä koulujen päättäjäisviikonloppuna

Poliisihallituksen mukaan valvonnalla pyritään muun muassa estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille. Lisäksi poliisi puuttuu valvonnassaan  muihin häiriöihin ja humalajuomiseen yleisillä paikoilla. LEHTIKUVA / VILLE MÄNNIKKÖ
Poliisihallituksen mukaan valvonnalla pyritään muun muassa estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille. Lisäksi poliisi puuttuu valvonnassaan muihin häiriöihin ja humalajuomiseen yleisillä paikoilla. LEHTIKUVA / VILLE MÄNNIKKÖ
Jaa artikkeli

Poliisi valvoo nuorten alkoholin ja huumeiden käyttöä koko maassa tulevana viikonloppuna, kun koulut päättyvät, kertoo Poliisihallitus. Valvonta painottuu erityisesti nuorten kokoontumispaikoille, kuten päiväkotien ja koulujen pihoille.

Poliisihallituksen mukaan valvonnalla pyritään muun muassa estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille. Lisäksi poliisi puuttuu valvonnassaan myös muihin häiriöihin ja humalajuomiseen yleisillä paikoilla.

Poliisihallituksen mukaan poliisi tekee tietoonsa tulleesta alaikäisen alkoholinkäytöstä aina ilmoituksen vanhemmille ja lastensuojeluviranomaisille. Poliisi voi antaa alaikäiselle alkoholinkäyttäjälle myös 40 euron rikesakon, tiedotteessa todetaan..

Hallussapitorikkomukset viime vuosina laskussa

Tiedotteen mukaan poliisin haltuun tulee päättäjäisviikonloppujen tehovalvonnoissa tyypillisesti 2  000–2  500 litraa alkoholijuomia. Lastensuojeluilmoituksia poliisi tekee yleensä 700–1  200 kappaletta. Tehovalvontaa on tehty vuodesta 2010 lähtien.

Poliisitarkastaja Ari Järvenpään mukaan määrät ovat olleet viime vuosina laskussa.

–  Alkoholin hallussapitorikkomuksiin syyllistyneiden ja lastensuojeluilmoitusten määrät ovat viime vuosina olleet laskemaan päin, Järvenpää sanoo tiedotteessa.

–  Toivomus tietysti on, että sama trendi jatkuisi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje