Poliisi vapautti kolme väkivaltatutkinnassa pidätettyä järjestyksenvalvojaa

Tutkinta kohdistuu Avarn Security -yrityksen työntekijöihin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Tutkinta kohdistuu Avarn Security -yrityksen työntekijöihin. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Itä-Uudenmaan poliisi vapautti tiistaina kolme järjestyksenvalvojaa, jotka pidätettiin viikonloppuna turvallisuusalan työntekijöiden väkivaltaan liittyvässä tutkinnassa.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Paavo Ritari kertoo STT:lle, ettei kolmikon vangitsemiselle ollut tarvetta. Ritarin mukaan epäiltyjä päästiin kuulemaan heidän pidätyksensä aikana.

Poliisi tutkii järjestyksenvalvojien väkivaltaa pääradan lähettyvillä ja erityisesti pääkaupunkiseudun juna-asemien yhteydessä touko–joulukuulta 2022. Maanantaina poliisi kertoi, että kokonaisuudessa on tutkinnassa tällä hetkellä yhteensä 24 tapahtumaa.

–  Kuulusteluja suoritetaan ja materiaalia tutkitaan. On paljon materiaalia, ja käymme sitä nyt läpi, kertoo Ritari tiistaina.

Vapauttamisista kertoivat aiemmin Yle ja Helsingin Sanomat.

Poliisilla tällä hetkellä yhteensä yhdeksän epäiltyä

Poliisi on toistaiseksi kertonut, että turvallisuusalan työntekijöiden tutkintakokonaisuudessa on yhteensä yhdeksän epäiltyä ja heistä viisi on tällä hetkellä vangittuna. Poliisi on kertonut tutkivansa kokonaisuudessa muun muassa eriasteisia pahoinpitelyjä, laittomia uhkauksia ja kunnianloukkauksia.

Tutkinta kohdistuu Avarn Security -yrityksen työntekijöihin. Yhtiön toimitusjohtaja Niclas Sacklén on aiemmin pyytänyt tapahtumia anteeksi ja kertonut yhtiön teettävän omia selvityksiä tapahtumista ja myös yrityskulttuuristaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje