Poliisille tutkintapyyntö junaliikenteen Tampereen ja Riihimäen välillä pysäyttäneestä kaapelivauriosta

Ongelmat heijastuvat myös muille rataosuuksille. Kuva Helsingistä Pasilan asemalta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Ongelmat heijastuvat myös muille rataosuuksille. Kuva Helsingistä Pasilan asemalta. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Fintrafficin rataliikennekeskus on tehnyt poliisille tutkintapyynnön junaliikenteen järjestelmävian aiheuttaneesta kaapelivauriosta Tampereen ja Riihimäen välillä.

Aiemmin Väylävirasto tviittasi, että kaapelivaurion syyksi epäiltiin ilkivaltaa. Poliisi tutkii kaapelivaurion aiheuttajaa ja tiedottaa asiasta tutkinnan edistyessä.

Viime yönä noin kello yhden aikaan Lempäälässä tapahtuneen kaapelivaurion vuoksi junaliikenne oli pitkään pysähdyksissä Tampereen ja Riihimäen välillä. Junaliikenne käynnistyi vaurion korjaamisen jälkeen uudelleen tänään iltapäivällä, mutta aikatauluihin palautumisessa saattaa esiintyä vielä viiveitä.

VR pyytää matkustajia varautumaan viivästyksiin ja mahdollisesti yksittäisiin peruutuksiin. Junien aikatauluissa voi olla viivästyksiä loppupäivän aikana.

Järjestelmävika vaikutti merkittävästi pääradan liikenteeseen. Tampereen ja Riihimäen välisiä junia korvattiin vian ajan linja-autoilla, mutta korvaavia busseja ei enää järjestetä, kertoo VR. Yöjunat puolestaan saapuvat häiriön takia pohjoiseen aikataulusta myöhässä, joten myös niiden lähtö kohti etelää viivästyy.

Matkustajat ovat voineet muuttaa tai peruuttaa tälle päivälle ostettuja junalippuja veloituksetta soittamalla VR:n asiakastukeen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje