Siivoojien ja kiinteistönhoitajien lakko uhkaa torstaina – tuoko sovintoehdotus tänään ratkaisun palkkakiistaan?

Jos sovintoon ei päästä, alkaa siivoojien ja kiinteistönhoitajien seuraava lakko torstaina heti vuorokauden alussa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Jos sovintoon ei päästä, alkaa siivoojien ja kiinteistönhoitajien seuraava lakko torstaina heti vuorokauden alussa. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Kiinteistöpalvelualan lakonuhka saattaa väistyä tänään aamupäivällä, kun työriidan osapuolet vastaavat valtakunnansovittelijan tiistaina tekemään sovintoehdotukseen.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat ilmoittavat vastauksensa kello 10. Osapuolet voivat joko hyväksyä tai hylätä ehdotuksen.

Jos sovintoon ei päästä, alkaa siivoojien ja kiinteistönhoitajien seuraava lakko torstaina heti vuorokauden alussa.

Kaksipäiväisen lakon piirissä olisi noin 25 000 työntekijää 16 yrityksessä. Lakko koskisi kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen alaisia töitä muun muassa ISS Palvelut Oy:ssä, Kotikatu Oy:ssä, RTK-Palvelut Oy:ssä sekä SOL Palvelut Oy:ssä.

Ensi viikolle on jo annettu ilmoitus kiinteistöpalvelualan kolmannesta lakosta. Tuolloin lakon piiriin kuuluisi noin 27 000 työntekijää 18 yrityksessä. Ensimmäinen, pienempi lakko oli viime viikolla.

Työriidan osapuolten suurimmat erimielisyydet ovat koskeneet palkkoja.

Veturinkuljettajille haetaan taas sopua

Veturinkuljettajien työriidassa jatketaan sovittelua tänään kello 14. Maanantaina alkanut veturinkuljettajien lakko on pysäyttänyt Suomen junaliikenteen. Lakko on voimassa toistaiseksi.

Osapuolet pääsivät viime viikolla jo neuvottelutulokseen, mutta veturinkuljettajia edustavan Rautatiealan Unionin edustajakokous hylkäsi neuvottelutuloksen äänin 38–33. Sovittelua jatkettiin vielä sunnuntaina, mutta lakkoa ei kyetty enää välttämään.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje