Poliisilla joulun aikaan runsaasti kotihälytystehtäviä – joukossa tapon yritys

Kotihälytysten ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Kotihälytysten ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Sisä-Suomen poliisi kertoo saaneensa joulupäivän vastaisena yönä lukuisia kotihälytyksiä, tiedotteen mukaan jopa "jonoksi asti". Vakavin oli Laukaassa yksityisasunnossa epäilty tapon yritys, johon liittyen yksi henkilö on otettu kiinni.

Tampereella Lentävänniemessä poliisi otti kiinni yhden henkilön, jota epäillään kahdesta yksityisasunnossa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä.

Osa kotihälytyksistä oli poliisin mukaan meteliin liittyviä tehtäviä.

Kotihälytyksen ohella poliisitehtäviä aiheuttivat Sisä-Suomessa rattijuopumukset, liikenneonnettomuudet ja itsetuhoiset henkilöt.

Kotihälytyksiä ja rattijuoppoja

Lounais-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan, että joulurauhan julistuksessa Turun Suurtorilla oli aattona paikalla ennätysyleisö, noin 15  000 ihmistä. Tapahtuma sujui rauhallisesti.

Poliisin mukaan Varsinais-Suomessa oli huomattava määrä kotihälytystehtäviä jouluaattoillan ja joulupäivän aamun välisenä aikana. Yhteensä tehtäviä oli 21. Hälytysten syinä oli poliisin mukaan esimerkiksi perheväkivalta, meteli tai häiriötä aiheuttanut henkilö. Satakunnassa kotihälytystehtäviä oli vastaavana aikana neljä.

Lisäksi Lounais-Suomen alueella tavattiin poliisin mukaan seitsemän humalaista kuljettajaa.

Yleisesti ottaen Lounais-Suomen poliisilla oli suhteellisen rauhallinen jouluaatto ja jouluyö.

Myös Hämeen poliisin joulu sujui rauhallisesti. Poliisitehtäviä aiheuttivat tiedotteen mukaan muutamat rattijuopumukset sekä metelistä aiheutuneet kotihälytykset.

Etelä-Pohjanmaalla Kurikassa mies ajoi pakoon poliisipartiota jouluaaton vastaisena yönä henkilöautolla 26 kilometrin matkan, minkä jälkeen hän ajoi piikkimaton yli ja lopulta umpikujaan. Poliisi otti miehen kiinni lopulta juoksemalla. Henkilöautosta löytyi muun muassa ampuma-ase, huumausaineita ja anastetuksi epäiltyä omaisuutta. Kuski sekä muut autossa olleet otettiin kiinni.

Kuopiossa tulipalo ja puukotus

Pohjois-Savon Kuopiossa Rauhalahden matkailukeskuksessa paloi Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan jouluaattona hirsirakennus noin puoli yhdentoista aikaan illalla. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, rakennus oli jo täydessä tulessa.

Poliisin kertoo, että alustavien tietojen mukaan palolle ei ole luonnollista syttymissyytä ja se on todennäköisesti sytytetty rakennuksen ulkopuolelta. Rakennuksen luota johti kengänjälkiä Rauhalahdentien suuntaan hiihtoladulle ja sieltä edelleen Jynkän koulun suuntaan.

Poliisi pyyntää havaintoja paloon liittyen ja erityisesti henkilöistä, jotka ovat liikkuneet ennen paloa rakennuksen luona tai hiihtoladulla. Vihjepuhelimen numero on 0295  415232 ja sähköposti https://vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Kuopion Saarijärven kaupunginosassa tapahtui jouluaattona iltapäivällä puukotus. Poliisin mukaan kerrostalossa mies soitti naapurinsa ovikelloa ja naapurin avattua oven löi tätä teräaseella kaulan alueelle. Uhri sai osittain väistettyä lyönnin, joten teräase ei aiheuttanut vakavaa vammaa. Poliisi otti kiinni teräaseella lyöneen miehen. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Pohjois-Savon Suonenjoella puolestaan hätäkeskukseen soitettiin noin kello https://1.30 yöllä ja kerrottiin miehen suuttuneen perheenjäsenelleen ja ajaneen kaikki paikalla olleet ulos asunnosta. Poliisin tiedotteen mukaan hätäpuhelun aikana mies oli seurannut perheenjäseniä ulos ja ampui haulikolla laukauksia, joita ei ilmeisesti kuitenkaan kohdistettu henkilöihin. Kukaan ei loukkaantunut. Poliisi otti miehen kiinni. Asunnosta löytyi luvaton haulikko ja siihen soveltuvia patruunoita. Poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje