Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU valmis tukilakkoon, jos sopuun AKT:n sopimuksista ei päästä

Postin tiedotteen mukaan myös AKT:n lakoilla olisi vaikutuksia Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin. . LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Postin tiedotteen mukaan myös AKT:n lakoilla olisi vaikutuksia Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin. . LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tukee tarvittaessa Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:tä tukilakolla.

Tukilakko alkaisi torstaina puolen yön aikaan ja päättyisi tiistaina, jos AKT ei ole päässyt siihen mennessä sopuun kuorma-autoalan palkankorotuksista ja työehdoista.

PAU:n työtaistelutoimet koskisivat Postin kuljetustoimintoja. Postin tiedotteen mukaan lakon kohteena olevissa paikoissa ei tukilakon aikana pureta tai lastata kuorma-autoja tai perävaunuja.

Lakon ulkopuolelle on rajattu turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt.

Postin tiedotteen mukaan myös AKT:n lakoilla olisi vaikutuksia Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin.

Tällä hetkellä Posti arvioi, että pakettien, kirjeiden, lehtien sekä ulkomailta saapuvien ja lähtevien lähetysten kulku viivästyisi useista päivistä yli viikkoon. Sama arvio koskee myös rahtikuljetuksia.

Sovittelut jatkuvat tänään

Sovittelut AKT:n työehtosopimuksista jatkuvat tänään sekä autoliikenteen että satamien osalta. Työriitojen sovittelua on jatkettu kello kahdeksasta alkaen.

Maanantaina sovittelut päättyivät tuloksettomina. Jos tulosta ei synny, lakot uhkaavat alkaa huomenna keskiviikkona.

Ahtausalan lakko alkaisi satamissa kello kuudelta aamulla ja jatkuisi siitä eteenpäin toistaiseksi. Terminaalialan lakko alkaisi myös huomenna kello kuudelta aamulla ja kestäisi ensi keskiviikkoon asti.

Kuorma-autoalan sekä säiliöauto- ja öljytuotealojen lakot alkaisivat heti vuorokauden vaihtuessa ja päättyisivät ensi tiistaina puolilta öin.

Lakot koskisivat alkaessaan kaikkiaan noin 9 000:ta työntekijää.

Valtaosa AKT:n sopimuksista ja samalla työrauhavelvoite päättyi tammikuun lopussa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje