STT:n tekstiviestipalvelun asiakkaiden nimet ja puhelinnumerot ovat voineet vuotaa verkkohyökkäyksessä –"Ei voida sulkea pois"

story-image

Uutis- ja kuvatoimisto STT:n tekstiviestipalvelun asiakkaiden nimet ja puhelinnumerot ovat voineet vuotaa verkkohyökkäyksessä, jonka kohteeksi STT joutui viime viikolla perjantain vastaisena yönä.

–  Se on yksi niistä mahdollisista tietovuodoista, joita emme voi sulkea pois, kertoo STT:n päätoimittaja Minna Holopainen.

STT:n tekstiviestipalvelun tilaajamäärä on Holopaisen mukaan tuhannen paikkeilla.

–  En tiedä tarkkaa lukua tällä hetkellä. Puhutaan rajallisesta määrästä tilaajia sellaisissa tehtävissä, joissa pitää pysyä ajan tasalla uutisista, muttei ole aikaa seurata niitä.

Muun muassa eduskunta käyttää STT:n tekstiviestipalveluita, ja toisinaan tekstiviestit ovat nousseet julkisuuteen saakka. Esimerkiksi vuonna 2019 eduskunnan silloinen puhemies Paula Risikko (kok.) kertoi saaneensa tiedon Juha Sipilän (kesk.) hallituksen eroilmoituksesta STT:n uutistekstiviestillä.

Myös muita ryhmiä tullaan informoimaan

STT kertoi tietojen vuotamisen mahdollisuudesta tekstiviestiasiakkailleen perjantaina aamupäivällä lähettämässään tekstiviestissä sen jälkeen, kun tekstiviestipalvelu oli käynnistetty hyökkäyksen jäljiltä.

Holopaisen mukaan viestin tarkoituksena oli se, että palvelun asiakkaat voivat itse harkita, onko heillä esimerkiksi tarvetta vaihtaa puhelinnumeroa.

–  Toistaiseksi tietoja ei ole vuotanut julkisuuteen, mutta halusimme ilmoittaa asiasta ajoissa, Holopainen sanoo.

Holopaisen mukaan myös muita ulkopuolisia ryhmiä tullaan informoimaan tietovuodon mahdollisuudesta.

–  Palvelujen palauttamisessa ja vahinkojen kartoittamisessa työ on edennyt siihen vaiheeseen, että ulkopuolisia ryhmiä on tunnistettu.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje