STT:n tietojärjestelmiin kohdistui perjantaina laaja hyökkäys, osa järjestelmistä ajettiin varotoimena alas

Jaa artikkeli

STT:n tietojärjestelmiin kohdistui perjantaina laaja verkkohyökkäys.

Hyökkäys havaittiin torstain ja perjantain vastaisena yönä, ja osa STT:n käyttämistä järjestelmistä ajettiin sen vuoksi alas varotoimena.

Uutis- ja kuvapalvelu toimivat perjantaina edelleen, mutta rajoitetusti. Suomen Tietotoimisto on ollut hyökkäyksestä yhteydessä viranomaisiin.

STT:n toimitusjohtaja Kimmo Laaksonen ei perjantai-iltana osannut arvioida, kuinka kauan poikkeustilanne jatkuu. Yhtiön tietohallinto on Laaksosen mukaan työskennellyt ongelman korjaamiseksi siitä saakka, kun se havaittiin. Myös tietovuodon mahdollisuutta selvitetään.

STT on tiedottanut häiriöstä asiakkailleen, ja toimitus palaa normaaliin toimintaan heti, kun se on turvallista.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tietotoimisto on varautunut hyökkäyksiin

Vastaavan päätoimittajan Minna Holopaisen mukaan STT:ssä on varauduttu tietojärjestelmiin kohdistuvien hyökkäysten varalle.

– Olemme koko ajan toimintakykyisiä vikatilanteesta huolimatta, kertoi Holopainen perjantaina.

Mediaan kohdistuvat verkkohyökkäykset eivät ole poikkeuksellisia. Esimerkiksi viime vuoden lopulla Norjan suurin mediaryhmä Amedia joutui verkkohyökkäyksen kohteeksi, ja yhtiön painettuja lehtiä jäi hetken ilmestymättä. Myös uutistoimistot eri maissa ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi.

Viranomaiset alkoivat Suomessa varoittaa lisääntyvästä verkkohyökkäysriskistä sen jälkeen, kun Venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan helmikuussa. Asiaa on pitänyt esillä esimerkiksi suojelupoliisi.

Sittemmin esimerkiksi valtionhallinnon sivustoihin on kohdistettu hyökkäyksiä. Suomessa muun muassa ministeriöiden verkkosivuille tehtiin palvelunestohyökkäys huhtikuussa samana päivänä, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi puhui eduskunnalle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje