Suomeen saapui eilen yli 7 700 venäläistä – tuhansia myös poistui

Vaalimaan rajanylityspaikka. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI
Vaalimaan rajanylityspaikka. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Suomeen saapui eilen rajanylityspaikkojen kautta 7  743 venäläistä ja 3  662 poistui, Rajavartiolaitos tiedottaa. Liikenne on jatkunut edellisviikkoa vilkkaampana, mutta hiljentynyt viikonlopusta. Rajavartiolaitoksen mukaan enemmistö saapujista jatkaa matkaansa muihin maihin.

Suurin osa ylityksistä tapahtui Kaakkois-Suomen rajanylityspaikkojen kautta, joiden kautta Suomeen saapui maanantaina kaikkinensa 12  385 henkilöä, Kaakkois-Suomen rajavartiosto kertoo Twitterissä. Heistä Venäjän kansalaisia oli 7  066. Venäläisten rajanylitysten määrä nousi reilulla neljällätuhannella edellisviikon maanantaista.

Venäläisiä poistui samojen ylityspaikkojen kautta viidennes enemmän kuin edellisviikon maanantaina eli 3  157 henkilöä. Tilapäistä suojelua haki 27 henkeä ja turvapaikkaa neljä henkilöä.

Tiistaiaamuna Vaalimaan rajanylityspaikalle oli muodostunut 50–70 auton jono. Nuijamaan ja Imatran asemilla on rauhallisempaa.

Pohjois-Karjalan rajavartiolaitos kertoo, että Niiralan kautta Suomeen saapui eilen 494 venäläistä ja maasta poistui 339 venäläistä. Kaikkineen Niiralan kautta matkustajia saapui 687.

Kainuun rajanylityspaikoilla liikenne lisääntyi vain hieman.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje