Suomi päätti uudesta puolustusavusta Ukrainalle: 55,6 miljoonan euron apupaketti on Suomen lahjoittamista lähetyksistä suurin

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo tiedotteessa, että Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustaessaan maataan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) sanoo tiedotteessa, että Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustaessaan maataan. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Suomi on päättänyt toimittaa Ukrainalle lisää puolustustarvikeapua, kertoo puolustusministeriö. Tasavallan presidentti on hallituksen esityksestä päättänyt järjestyksessään kymmenennestä Ukrainalle lähetettävästä apupaketista. Tuoreimman lähetyksen arvo on tiedotteen mukaan 55,6 miljoonaa euroa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo tiedotteessa, että nyt päätetty paketti on laajuudeltaan toistaiseksi suurin päätetyistä lähetyksistä.

–  Ukraina tarvitsee edelleen tukea puolustaessaan maataan, Kaikkonen sanoo.

Ministeriö ei operatiivisiin syihin vedoten kerro puolustustarvikelähetyksen sisältöä, lähetysaikataulua tai -tapaa julkisuuteen. Lähetyksen yksityiskohdista ei ministeriön mukaan kerrota myöskään siksi, koska sillä pyritään varmistamaan avun turvallinen perillemeno.

Kaikkiaan Suomi on lahjoittanut Ukrainalle puolustustarvikeapua noin 160,4 miljoonalla eurolla. Suomi on aiemmin kertonut lahjoittaneensa Ukrainalle muun muassa rynnäkkökivääreitä, kertasinkoja ja suojaliivejä, mutta lähetysten sisällöstä ei ole moneen kuukauteen enää kerrottu julkisuuteen.

Julkisissa lähteissä on kuitenkin Ukrainassa nähty muun muassa Sisu-panssariajoneuvoja, joiden on arveltu olevan peräisin Suomesta.

Puolustusministeriön mukaan lisäavussa on huomioitu paitsi Ukrainan tarpeet myös puolustusvoimien oma resurssitilanne.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje