Syyttäjä: Teemu Torssosen syyttämättäjättämistä ei peruta Pekka Katajan murhan yritystä koskevassa jutussa

Torssosen osalta on aiemmin tehty syyttämättäjättämispäätös, eikä lisätutkinta anna syyttäjien mukaan edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. LEHTIKUVA / VALTTERI
Torssosen osalta on aiemmin tehty syyttämättäjättämispäätös, eikä lisätutkinta anna syyttäjien mukaan edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. LEHTIKUVA / VALTTERI

Syyttäjät eivät peruuta Jyväskylän entisen kaupunginvaltuutetun Teemu Torssosen syyttämättäjättämistä perussuomalaisten vaalipäällikköön Pekka Katajaan kohdistuneessa murhan yrityksessä.

Syyttämättäjättämispäätöksen kumoamista harkittiin poliisin tekemän lisätutkinnan takia. Yle on kertonut, että poliisi kuuli uutena todistajana Torssosen entistä puolisoa, joka oli aiemmin käyttänyt lähiomaisen kieltäytymisoikeutta eikä suostunut todistamaan asiassa.

Syyttäjien mukaan lisätutkinta ei anna edellytyksiä peruuttaa aiempaa päätöstä. Asia jää näin Torssosen osalta aiemman syyttämättäjättämispäätöksen varaan.

Perussuomalaisista erotettu Torssonen oli alkuperäisen esitutkinnan aikana asiassa epäiltynä ja vangittuna. Syyttäjä päätyi tällöin kuitenkin tekemään hänen osaltaan syyttämättäjättämispäätöksen ei näyttöä -perusteella. Torssonen on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet rikosepäilyt.

Asiassa syytteen murhan yrityksestä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta sai nelikymppinen, Torssosta tämän poliittisessa työssään tukenut mies. Hän on kiistänyt liittyneensä hyökkäykseen mitenkään.

Paketissa Torssosen ja syytteen saaneen sormenjäljet

Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsän Jämsänkoskella 17. heinäkuuta 2020. Kaksi miestä tunkeutui aamupäivällä hänen asuntoonsa tekaistun pakettitoimituksen varjolla. Katajalle sanottiin paketin olevan perussuomalaisten puoluetoimistolta.

Kun Kataja avasi oven, tekijät ryntäsivät sisään ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai muulla esineellä. Väkivallanteon jälkeen tekijät pakenivat paikalta, mutta paketti jäi asuntoon.

Käräjillä syyttäjän mukaan keskeistä näyttöä jutussa olivat Katajan asunnosta löytyneestä paketista saadut sormenjäljet, joita tutkimuksissa yhdistettiin syytettyyn mieheen ja Torssoseen. Syyttäjä katsoi, että Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden kariutuminen, johon Kataja oli vaikuttamassa, oli motiivi teolle. Syytteen saanut mies oli toiminut Torssosen tukiyhdistyksen puheenjohtajana.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi keväällä 2021 antamassaan tuomiossa, että miehen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily ja hylkäsi syytteen. Syyttäjä on valittanut käräjätuomiosta hovioikeuteen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje