Tampereen yliopiston journalistiikan opettajat ja tutkijat sanovat tukevansa opiskelijoita ja arvostelevat medioiden moderointia

Tampereen yliopiston journalistiikan opettajat ja tutkijat ilmoittivat tiistaina tukevansa yksimielisesti opiskelijoitaan, joiden ainejärjestö Vostokin vuosijuhlassa Aamulehden vastaavan päätoimittajan Jussi Tuulensuun on kerrottu käyttäytyneen epäasiallisesti. Tapahtunut tuli julki viikonloppuna, ja maanantaina Tuulensuu ilmoitti eroavansa tehtävästään.

Kannanoton allekirjoittaneet 25 opettajaa ja tutkijaa sanovat, että tapahtumista saamiensa tietojen pohjalta he eivät hyväksy Tuulensuun käytöstä. He kertoivat arvostavansa suuresti tapaa, jolla ainejärjestö on huolehtinut sekä asianosaisista että tapauksen tiedottamisesta.

Kannanotossa sanotaan uutisoinnin tapahtuneesta olleen asiallista. Verkkolehtien kommenttipalstoilla on kuitenkin julkaistu opiskelijoita loukkaavia ja epäasiallisia kirjoituksia, ja allekirjoittajien mielestä verkkokeskustelun moderoinnissa ei ole täysin onnistuttu.

– Vaikka jotkut näistä kommenteista on poistettu niistä tehtyjen huomautusten pohjalta, verkkokeskustelujen moderointi ei ole täysin onnistunut. Toivomme, että mediatalot tarkastelevat tapausta jälkikäteen ja ottavat siitä opiksi, kannanotossa huomautetaan.

Valta-asema teki tapahtuneesta erityisen ikävän

Erityisen ikävää kannanoton mukaan on ollut se, että Tuulensuu esiintyi tilaisuudessa juhlaa sponsoroineen Aamulehden edustajana ja että tämä on ollut valta-asemassa suhteessa juhlan vieraisiin. Jotkut juhlavieraista ovat Aamulehden entisiä tai nykyisiä työntekijöitä ja jotkut hakemassa lehteen töihin.

– (Aamulehden omistaja) Sanoma (Media Finland) ja Aamulehti voivat parhaiten korjata tilannetta toimimalla vastuullisesti ja vakuuttamalla, että häirinnästä puhuminen ei vaikuta kenenkään työllistymismahdollisuuksiin, määräaikaisuuksiin tai free-toimeksiantoihin. Aamulehden vastaava toimittaja Kimmo Koski onkin jo näin kertaalleen sanonut, mutta viestin on syytä tulla koko konsernin tasolta, kannanotossa painotetaan.

Sanoma Media Finland kertoi maanantaina tiedotteessaan, että tiedossa oli Tuulensuun "selkeä päihtymys tärkeässä sidosryhmätilaisuudessa sekä epäasiallinen, ahdistavaksi koettu käytös naisia kohtaan". Tuulensuu on pahoitellut tapahtunutta.

-----

Aamulehti kuuluu Sanoma-konserniin, joka on STT:n suurin omistaja. STT tuottaa moderointipalveluita osalle uutissivustoja. STT:n uutistoimitus ei osallistu moderointiin.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje