USU: Eduskuntavaalien ehdokkuudesta peritään enimmillään 3 000 euroa

Kevään eduskuntavaalien ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille: viimeistään tiistaina 21.2.  LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Kevään eduskuntavaalien ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille: viimeistään tiistaina 21.2. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Eduskuntavaalien ehdokkuudesta peritään Suomessa enimmillään 3  000 euroa, kertoo Uutissuomalainen. 3  000 euron suuruista maksua perivät ehdokkailtaan kokoomuksen Pohjois-Pohjanmaan piiri sekä keskustan Pohjois-Pohjanmaan piiri.

Kymmenestä eduskuntapuolueesta ehdokasmaksu on käytössä vähintään osassa piireistä kokoomuksessa, keskustassa, nyt-liikkeessä, SDP:ssä ja vihreissä. Maksuista päätetään puolueissa piirikohtaisesti, eikä maksua välttämättä ole joka piirissä.

Ehdokkuusmaksun suuruus vaihtelee melko paljon. Esimerkiksi vihreissä ehdokasmaksua peritään kaikissa 12 piirissä ja maksuhaitari on 50–500 euroa.

Puolueista kerrotaan Uutissuomalaiselle, että maksuilla katetaan esimerkiksi yhteismainonnan kuluja ja yleisiä vaalikuluja.

Eduskuntapuolueista perussuomalaiset, vasemmistoliitto, RKP, kristillisdemokraatit ja Valta kuuluu kansalle eivät peri ehdokasmaksua.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje